Η βαθμολογική θέση του Α.Ο. «Καβάλα» στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, έχει δημιουργήσει την προσδοκία στους φιλάθλους για την διεκδίκηση της κατάκτησης του πρωταθλήματος και την επάνοδο στην Super League 2. Ο προπονητής, Γιώργος Αγγελίδης, μετά από την νίκη στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσε πως ο στόχος είναι η δημιουργία μιας ομάδας που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα πρωταγωνιστήσει την επόμενη περίοδο. Ωστόσο, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, στο παλιό γήπεδο του Α.Ο. Ξάνθης, ο Α.Ο.Κ. έδειξε πως έβαλε τον πήχη ψηλά για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Γι’ αυτό και το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) με τον γηπεδούχο «Ορφέα» προκάλεσε στεναχώρια.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για να κάνει πρωταθλητισμό μία ομάδα και, κυρίως, για να τερματίσει στην 1η θέση της βαθμολογίας, πρέπει να έχει σταθερότητα, διάρκεια, «βάθος» στο ρόστερ και να παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Στο δημοτικό γήπεδο της Ξάνθης, ο Α.Ο.Κ. ήθελε (πολύ) την νίκη, αλλά δεν έπαιξε τόσο έξυπνα όσο έπρεπε, για να την κατακτήσει! Απέναντι σε μία ομάδα, τον «Ορφέα», η οποία έχει αναγάγει σε επιστήμη το παιχνίδι σκοπιμότητας, τον κακό αγωνιστικό χώρο και την περίεργη διαιτησία, που προκάλεσε εκνευρισμό στους ποδοσφαιριστές, στα μέλη της αποστολής στον πάγκο και τους φιλάθλους, ο Α.Ο.Κ. αντιπαρέταξε την ορμητικότητα και τον ενθουσιασμό. Οι συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα, δεν επέτρεψαν να «κοντρολάρει» τον ρυθμό όταν πήρε (δύο φορές) το προβάδισμα στο σκορ και να φέρει «στα δικά της μέτρα» το παιχνίδι, κυκλοφορώντας την μπάλα περισσότερο χρόνο μέσα στο αγωνιστικό χώρο. Επίσης, η άμυνα εκτέθηκε στις λιγοστές, μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, περιπτώσεις, που οι παίκτες του «Ορφέα» βγήκαν με αξιώσεις στην επίθεση. Στις δύο από αυτές, οι γηπεδούχοι παραβίασαν την εστία του Παναγιώτη Σταθάκη (στο 16ο λεπτό και στο 65ο λεπτό), στην μία ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ. πραγματοποίησε πολύ δύσκολη και εκπληκτική απόκρουση πάνω από την γραμμή του τέρματος(!) και στην τελευταία, το τέρμα που σημείωσε ο «Ορφέας» ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Αλλιώς, ίσως ο Α.Ο.Κ. να γνώριζε μία ακόμα «οδυνηρή» ήττα, μετά από εκείνη από τον Πανθρακικό!

Η βελτίωση της μεσοαμυντικής λειτουργίας, θα παίξει σοβαρό ρόλο στην πορεία του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα. Μερικοί θεωρούν πως χρειάζεται να γίνει μία ακόμα ποιοτική προσθήκη ποδοσφαιριστή στην αμυντική γραμμή. Εμείς θεωρούμε πως χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση στην αμυντική λειτουργία, διότι τα τέρματα που δέχτηκε ο Α.Ο.Κ. στο τελευταίο παιχνίδι, οφείλονταν σε στιγμές αδράνειας.

Ο Γιώργος Ιορδανίδης έκανε το 0-1, με εύστοχο κτύπημα πέναλτι στο 7ο λεπτό του αγώνα, έπειτα από έξυπνη ενέργεια του Κώστα Σαλπιγγίδη, ο οποίος κέρδισε την ποινή. Ο Κ. Σαλπιγγίδης έδειξε την ποδοσφαιρική ευφυΐα του και στην επίτευξη του δεύτερου τέρματος, όταν στο 49ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των αμυνόμενων παικτών του «Ορφέα» εντός της μεγάλης περιοχής και αφού έγινε κάτοχος της μπάλας, απέφυγε ψύχραιμα τον τερματοφύλακα και πλάσαρε στην κενή εστία. Και τα δύο τέρματα πανηγυρίστηκαν έντονα από τους πολυπληθείς φιλάθλους που στήριξαν την προσπάθεια των παικτών του Α.Ο.Κ., αλλά αποχώρησαν προβληματισμένοι από το γήπεδο.

Στα άλλα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Πανθρακικός-Απόλλων Παραλιμνίου 1-1, Πανδραμαϊκός-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 0-1, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου-Θερμαϊκός 0-1, Νέστος Χρυσούπολης-Καμπανιακός 0-0, Βύρων Καβάλας-Άρης Αβάτου 1-1, Αλεξανδρούπολη-Δόξα Δράμας 0-0.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου είναι η ακόλουθη: Καμπανιακός 27, Καβάλα 24, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 23, Απόλλων Παραλιμνίου 20, Δόξα Δράμας 20, Πανδραμαϊκός 19, Πανθρακικός 16, Θερμαϊκός 16, Άρης Αβάτου 16, Ορφέας Ξάνθης 15, Βύρων Καβάλας 14, Νέστος Χρυσούπολης 8, Αγροτικός Αστέρας 7, Αλεξανδρούπολη 2, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 1.

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Απόλλων Παραλιμνίου-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας, Θερμαϊκός-Πανθρακικός, Καβάλα-Πανδραμαϊκός, Καμπανιακός-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, Άρης Αβάτου-Ορφέας Ξάνθης, Αγροτικός Αστέρας-Νέστος Χρυσούπολης, Δόξα Δράμας-Βύρων Καβάλας, ρεπό Αλεξανδρούπολη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ