Την περασμένη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023, ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» σημείωσε την τρίτη νίκη εκτός έδρας στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου. Ο Παναγιώτης Κατσαμάγκας σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο Παραλίμνιο, που ήταν το τρίτο προσωπικό του με την φανέλα του Α.Ο.Κ. Ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος έληξε και βρήκε την ομάδα της Καβάλας στην 2η θέση της βαθμολογίας με 30 βαθμούς (σε 14 παιχνίδια).

Τους 18 από τους 30 βαθμούς κατέκτησε στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» πετυχαίνοντας το απόλυτο, δηλαδή 6 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και με συντελεστή τερμάτων +18 (20 υπέρ και 2 κατά). Τα δύο τέρματα «παθητικό» σημειώθηκαν στο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, ενώ στα υπόλοιπα 5 παιχνίδια, η εστία που φύλαγε ο Παναγιώτης Σταθάκης δεν παραβιάστηκε. Η έδρα θα είναι, κατά την άποψη μας, το μεγάλο όπλο στην πορεία του Α.Ο.Κ. στο πρωτάθλημα. Εάν συνεχίσει να είναι παραγωγικός στην επίθεση στον β΄ γύρο, θα συγκεντρώσει κι άλλους βαθμούς, ενώ εκτός έδρας χρειάζεται να δείξει περισσότερη προσοχή στην μεσοαμυντική λειτουργία. Από τα 9 τέρματα στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος, δέχτηκε τα 7 μακριά από την Καβάλα.

Το πρώτο από τα 31 τέρματα στην επίθεση σκόραρε ο Κώστας Σαλπιγγίδης, ο οποίος έχει 6 τέρματα συνολικά στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων σημείωσε ο Χρήστος Καρακώστας σε δύο παιχνίδια (από τρία εναντίον του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» Ορφανίου και του Αγροτικού Αστέρα), ενώ ακολουθούν οι: Γιώργος Ρουμπιές (5, το ένα με κτύπημα πέναλτι), Γιώργος Ιορδανίδης (4, το ένα με κτύπημα πέναλτι), Γιάννης Καζαντζίδης (3, το ένα με κτύπημα πέναλτι), Παναγιώτης Κατσαμάγκας (3), Αναστάσιος Παπαδόπουλος (1), Ορέστης Μπατσαράς (1), Γιώργος Γερογιάννης (1).

Στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος, ο Α.Ο.Κ. είχε τον εξής απολογισμό: 6 νίκες (18 βαθμοί) και τέρματα 20-2 εντός έδρας, 3 νίκες-3 ισοπαλίες-2 ήττες (12 βαθμοί) και τέρματα 11-7 εκτός έδρας.

Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής ημέρας, θα αγωνιστεί πάλι εκτός έδρας, απέναντι στον Άρη Αβάτου, ενώ στον β΄ γύρο θα αντιμετωπίσει μακριά από το «σπίτι» του και τα σωματεία: «Μέγας Αλέξανδρος» Ορφανίου, Θερμαϊκός, Αγροτικός Αστέρας, «Βύρωνα» Καβάλας, Πανδραμαϊκό. Στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» θα παίξει με τα σωματεία: «Δόξα» Δράμας, «Νέστο» Χρυσούπολης, Πανθρακικό, Καμπανιακό, Αλεξανδρούπολη, «Ορφέα» Ξάνθης, «Ποσειδώνα» Νέας Μηχανιώνας, «Απόλλωνα» Πραλιμνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ