Η γρήγορη αντίδραση, μετά το κακό αποτέλεσμα απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας, ήρθε για την ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στο παιχνίδι με την Βέροια, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη».

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα, ο Α.Ο.Κ. ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την (απροσδόκητη) ήττα στην Ημαθία. Μάλιστα, στο 21ο λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκορ, όταν ο Γιάννης Καζαντζίδης έχασε την «προσωπική μονομαχία» από τον κεντρικό επιθετικό της Βέροιας, Κώστα Χατζηπάντο, ο οποίος πρόλαβε να γυρίσει το σώμα του (σ.σ. είχε πλάτη προς την εστία) και με σουτ, μέσα από την μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην αμέσως επόμενη επίθεση, ο Κοσμάς Γκέκας κέρδισε έξυπνα, για μία ακόμα φορά, την ανατροπή εντός μεγάλης περιοχής από αμυνόμενο ποδοσφαιριστή και ο Λάζαρος Τζελίδης, με ψύχραιμη εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών», ισοφάρισε για τον Α.Ο.Κ. Το 1-1 ήταν το σκορ του α΄ ημιχρόνου.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου κρίθηκε ο αγώνας. Στο διάστημα αυτό, η Βέροια έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές (47ο λεπτό) και ο Α.Ο.Κ. σκόραρε τρία τέρματα! Στο 48ο λεπτό με τον Λάζ. Τζελίδη, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Σαλπιγγίδη, στο 49ο λεπτό με τον Κ. Γκέκα, που πίεσε τον τερματοφύλακα και τον ανάγκασε να διώξει βιαστικά την μπάλα. Ο επιθετικός του Α.Ο.Κ. άπλωσε το πόδι και με προβολή έκανε το 3-1. Στο 52ο λεπτό, ο Λάζ. Τζελίδης «σέρβιρε» την μπάλα και ο Κ. Γκέκας από κοντά αύξησε το σκορ σε 4-1. Οι δύο παίκτες ήταν πρωταγωνιστές και στην επίτευξη του πέμπτου τέρματος στο 67ο λεπτό. Ο Λάζ. Τζελίδης έδωσε την τελική πάσα και ο Κ. Γκέκας πέτυχε το (γνήσιο) «χατ τρικ». Το 6-1 διαμόρφωσε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, έπειτα από φάση διαρκείας μέσα στην μεγάλη περιοχή και με πλασέ.

Ο Α.Ο.Κ. αντέδρασε, όπως πρέπει να κάνει μία ομάδα που είναι μεγάλη, ή θέλει να γίνει μεγάλη και έστειλε μήνυμα, πως θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατάκτηση της 1ης θέσης στον 1ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Στα άλλα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Άρης Πετεινού-Ορέστης Ορεστιάδας 1-2, Πανθρακικός-Αναγέννηση Επανομής 2-0, Δόξα Δράμας-Άρης Αβάτου 2-0, Νίκη Ευκαρπίας-Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 1-0, Απόλλων Παραλιμνίου-Χανιώτης 1-1, Νέστος Χρυσούπολης-Θερμαϊκός 4-0, Αετός Βαρβάρας-Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 0-2, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Θύελλα Σαρακηνών 3-0 (χωρίς αγώνα).

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Καβάλα 37 βαθμοί, Νέστος Χρυσούπολης 32, Ορέστης Ορεστιάδας 29, Πανθρακικός 27, Θερμαϊκός 26, Απόλλων Παραλιμνίου 25, Χανιώτης 25, Νίκη Ευκαρπίας 21, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 20, Άρης Αβάτου 18, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 17, Θύελλα Σαρακηνών 15 (αποχώρησε από το πρωτάθλημα), Δόξα Δράμας 13, Αναγέννηση Επανομής 10, Άρης Πετεινού 8, Αετός Βαρβάρας 8, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 8, Βέροια 7.

Την 15η αγωνιστική ημέρα θα παίξουν (Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023): Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας-Βέροια, Χανιώτης-Νίκη Ευκαρπίας, Θερμαϊκός-Καβάλα, Ορέστης Ορεστιάδας-Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου-Νέστος Χρυσούπολης, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης-Άρης Πετεινού, Πανθρακικός-Αετός Βαρβάρας, Αναγέννηση Επανομής-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ