Αλήθεια, ποιος θα θυμάται την εμφάνιση, τον αριθμό των τελικών προσπαθειών, ή το ποσοστό κατοχής μπάλας, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου; Εκείνο που έμεινε είναι το αποτέλεσμα. Η ιστορία «έγραψε», ότι η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» νίκησε με σκορ 3-1 και πήρε τους τρεις βαθμούς. Ο Απόλλων Παραλιμνίου ήταν δυνατός αντίπαλος, με ταχύτητα στην επιθετική ανάπτυξη, αλλά με αδυναμία στην αμυντική λειτουργία. Στα τρία τελευταία παιχνίδια που έδωσε στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και στην διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας δέχτηκε 10 τέρματα (και σκόραρε 4 φορές).

Ο Α.Ο.Κ., που είναι «πρόσφυγας» στην αρχή του πρωταθλήματος, προσπαθεί να βελτιώσει την αγωνιστική συνοχή και τις αδυναμίες που έχει, γιατί όλες οι ομάδες έχουν τα αδύναμα σημεία τους. Θεωρούμε πως οι νίκες βοηθούν ψυχολογικά και τον προπονητή, Τιμόθεο Καβακά, να δουλέψει ώστε να μειώσει, ή και να εξαλείψει τις αγωνιστικές αδυναμίες. Μη λησμονούμε ότι, στο αρχικό σχήμα αγωνίζονται μόνο τρεις ποδοσφαιριστές από το «ρόστερ» της προηγούμενης περιόδου (Γιάννης Καζαντζίδης, Γιώργος Μπιμπισίδης, Χρήστος Καρακώστας).

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023, στο δημοτικό γήπεδο Χρυσούπολης, ο Α.Ο.Κ. προηγήθηκε με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Κοσμάς Γκέκας στο 4ο λεπτό. Ωστόσο, στην συνέχεια του α΄ ημιχρόνου του παιχνιδιού, ο Απόλλων Παραλιμνίου έδειξε τις αγωνιστικές αρετές του και στο 26ο λεπτό, έπειτα από μία φάση διαρκείας, ισοφάρισε.

Με δεύτερο πέναλτι, στο 38ο λεπτό, που εκτέλεσε ο Λάζαρος Τζελίδης, ο Α.Ο.Κ. πήρε πάλι το προβάδισμα και το διατήρησε έως την λήξη του πρώτου 45λεπτου. Το τέρμα αυτό έδωσε ψυχολογική ώθηση και συνέβαλε, προκειμένου ο Α.Ο.Κ. να διαχειριστεί πιο ψύχραιμα την κατάσταση.

Στην αρχή του β΄ ημιχρόνου, ο Απόλλων Παραλιμνίου ρίσκαρε πιέζοντας ψηλά τους αμυντικούς παίκτες του Α.Ο.Κ. Σε δύο τρεις περιπτώσεις έκλεψε την μπάλα, αλλά δεν έφτασε στην τελική προσπάθεια. Όταν μία ομάδα «ανεβάζει» τις γραμμές της στο γήπεδο, υπάρχει ο κίνδυνος να δεχτεί αντεπίθεση. Κι αυτό έγινε στο 55ο λεπτό, όταν ο Α.Ο.Κ. «ξεχύθηκε» στην επίθεση και ο Φίλιππος Δημητριάδης με ωραίο «τελείωμα» έκανε το σκορ 3-1. Στο υπόλοιπο διάστημα του β΄ ημιχρόνου, ο Α.Ο.Κ. κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και δεν απειλήθηκε από την φιλοξενούμενη ομάδα. Ο Α.Ο.Κ. έπαιξε με τους: Αστρά, Καζαντζίδη, Δημητριάδη, Μπιμπισίδη, Σμίλτο, Δαλιανόπουλο, Γκέντζογλου, Γιαγτζίδη, Τζελίδη, Καρακώστα, Γκέκα (Γερονικολό, Βασίλη Παπαδόπουλο, Ραφαήλ Παπαδόπουλο, Ιωαννίδη).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου είναι τα ακόλουθα: Καβάλα-Απόλλων Παραλιμνίου 3-1, Θύελλα Σαρακηνών-Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας Ημαθίας 1-1, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης-Πανθρακικός 2-3, Άρης Αβάτου-Αναγέννηση Επανομής 0-0, Θερμαϊκός-Αετός Βαρβάρας 2-1, Χανιώτης-Δόξα Δράμας 2-1, Βέροια-Άρης Πετεινού 1-3, Νίκη Ευκαρπίας-Νέστος Χρυσούπολης 0-0. Το παιχνίδι Ορέστης Ορεστιάδας-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας αναβλήθηκε.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, θα διεξαχθεί η 1η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος με τα ακόλουθα παιχνίδια: Αναγέννηση Επανομής-Καβάλα, Αετός Βαρβάρας-Νέστος Χρυσούπολης, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας-Ορέστης Ορεστιάδας, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης-Χανιώτης, Πανθρακικός-Νίκη Ευκαρπίας, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Απόλλων Παραλιμνίου, Δόξα Δράμας-Άρης Πετεινού, Άρης Αβάτου-Θερμαϊκός, Θύελλα Σαρακηνών-Βέροια.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Καβάλα 9, Θερμαϊκός 9, Νέστος Χρυσούπολης 7, Πανθρακικός 7, Χανιώτης 6, Άρης Αβάτου 5, Ορέστης Ορεστιάδας 4, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 3, Αετός Βαρβάρας 3, Απόλλων Παραλιμνίου 3, Άρης Πετεινού 3, Αναγέννηση Επανομής 2, Θύελλα Σαρακηνών 2, Νίκη Ευκαρπίας 2, Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 2, Βέροια 1, Δόξα Δράμας 1, Π.Α.Ο.Κ. Κρηστώνης 1.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ