- Φαίνεται πως ο Αύγουστος, εκτός από μήνας του τρύγου, των αδειών, των μπάνιων του λαού και… των παχιών μυγών, είναι και ο μήνας των εμβολιασμών. Κάθε Αύγουστο, όπως είπε η πρόεδρος των φαρμακοποιών του Νομού Καβάλας, Σίσσυ Ρακιτζή, οι γονείς των παιδιών που θα πάνε σχολείο «ξεχύνονται» στα φαρμακεία, για να αγοράσουν εμβόλια για τα παιδιά τους. Και μετά, επισκέπτονται τα βιβλιοχαρτοπωλεία, για να προμηθευτούν τα σχολικά είδη της νέας χρονιάς.
- «Έχουμε έλλειψη σε εμβόλια και ο κόσμος αγοράζει από τις γειτονικές χώρες», διαμαρτυρήθηκε η πρόεδρος. Δικαιολογημένα, γιατί υπάρχει «διαρροή» πελατών από τα φαρμακεία του Νομού Καβάλας, διότι τον πολίτη ενδιαφέρει να βρει αυτό που θέλει (και σε καλή τιμή συμπληρώνω), ακόμα κι αν χρειαστεί να ταξιδέψει εκτός των ελληνικών συνόρων.
- Η πρόεδρος των φαρμακοποιών, επομένως, δεν διαμαρτύρεται τυχαία προς τους κυβερνώντες την Ελλάδα. Πρόκειται για σημαντικό ζήτημα που αφορά τον τζίρο των φαρμακείων. Είναι εποχή που πρέπει να δουλέψουν, πουλώντας εμβόλια, για να «ζεσταθεί» το ταμείο. Και γνωρίζει, καλά, ότι οι γονείς, δεν θα αφήσουν ανεμβολίαστα τα παιδιά τους. Αφού δεν βρίσκουν εμβόλιο στην Καβάλα, θα αναζητήσουν αλλού.
- Θέλω να πω, ότι η πρόεδρος ενδιαφέρεται πρωτίστως για τους συναδέλφους της και μετά για τα παιδιά, που δεν θα εγγραφούν στα σχολεία επειδή δεν εμβολιάστηκαν. Αλλά, όπως και σε άλλα θέματα υγείας, έτσι και στον εμβολιασμό, ο κόσμος έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και οποιαδήποτε «αναστάτωση» έχει αντίκτυπο.
- Ποιος, όμως, μπορεί να τα βάλει με τις (πανίσχυρες) εταιρείες φαρμάκων; Εάν και όποτε θέλουν, μπορούν να δημιουργήσουν τεχνητή έλλειψη και να «παίξουν» με τις τιμές των προϊόντων τους. Γι’ αυτούς τους επιχειρηματικούς κολοσσούς, το φάρμακο είναι προϊόν και όχι «αγαθό». Πάντως, πρόεδρε, αφού βλέπετε εδώ και καιρό μία απροθυμία από την πλευρά της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα, έπρεπε να βρείτε εναλλακτική λύση.
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα