-Ως προϋπόθεση, για να συνεχιστούν, ή για να αρχίσουν, τα πρωταθλήματα κι άλλων αθλημάτων εκτός από τα επαγγελματικά του ποδοσφαίρου (super league) και της καλαθοσφαίρισης (basket league), η κυβέρνηση βάζει την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και τη διενέργεια τακτικού ελέγχου covid-19 των αθλητών, των αθλητριών, των προπονητών και όλων όσοι είναι μέλη στις ομάδες. Ο έλεγχος, μάλιστα, θα είναι υποχρεωτικός, εβδομαδιαίος και θα γίνεται σε διαπιστευμένο εργαστήριο με τεστ αντιγόνου.
-Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά, τρόπος του λέγειν, επειδή τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο και γιατί γίνεται τακτικός προληπτικός έλεγχος covid-19. Στο ποδόσφαιρο, τα σωματεία που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της super league έχουν έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο, με συνδρομητικό σταθμό, τις χορηγίες και τις διαφημίσεις. Το ίδιο και στην καλαθοσφαίριση, το πρωτάθλημα της basket league καλύπτεται τηλεοπτικά από την Ε.Ρ.Τ. και τα σωματεία έχουν έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις.
-Σημειωτέον ότι, στη super league αγωνίζονται 14 ομάδες (Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες) και στην basket league 12 Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.
-Είμαι βέβαιος ότι τα σωματεία των εθνικών κατηγοριών, τουλάχιστον, θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι Δήμοι θα απολυμαίνουν τα γήπεδα, τα γυμναστήρια και τα κολυμβητήρια. Αν βρεθούν, επομένως, τα χρήματα για τον υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο covid-19 σε διαπιστευμένο εργαστήριο, οι διοργανώσεις μπορούν να γίνουν υπό τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες.
-Χωρίς θεατές, δηλαδή εισιτήρια, με ελάχιστες χορηγίες και διαφημίσεις, αφού η πλειοψηφία των επιχειρήσεων μετά βίας λειτουργούν, χωρίς (οικονομική) στήριξη από τις Ομοσπονδίες και τηλεοπτικό συμβόλαιο, μπορούν τα σωματεία να εξασφαλίσουν τη δαπάνη για τα μαζικά τεστ αντιγόνου όλης της αγωνιστικής περιόδου;
-Πάντως, καρντάσι υπουργέ του αθλητισμού, οι εθνικές διοργανώσεις δεν είναι το ίδιο με τις λεγόμενες λίγκες, στις οποίες οι συμμετέχοντες έχουν εγγυημένα έσοδα. Η διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων είναι ευθύνη των αθλητικών Ομοσπονδιών, δηλαδή του κράτους και όχι των μεγαλομετόχων των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών. Ποια είναι η πρόταση της κεντρικής διοίκησης, για να ανταπεξέλθουν τα σωματεία στον υποχρεωτικό προληπτικό έλεγχο covid-19 σε διαπιστευμένο εργαστήριο; Αν υπάρχει λύση, γιατί δεν την λέτε στα σωματεία;