Οι «Πάνθηρες» Καβάλας έκλεισαν το 2023 με μία ακόμα νίκη και στην 5η θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος Α2 εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών. Η Ελευθερία Γαϊτάνη σκόραρε είκοσι πόντους με τέσσερα εύστοχα σουτ τριών πόντων και οδήγησε τους «Πάνθηρες» στην νίκη, εκτός έδρας, επί της ομάδας της Πυλαίας με σκορ 55-43. Η άμυνα είναι η βασική σταθερά στο παιχνίδι των «Πανθήρων» και η πρώτη αγωνιστική αρχή, που θέλει να εμφυσήσει στις παίκτριες ο νεαρός προπονητής, Αρίστιππος Χαντέλης, ο οποίος μετά από το παιχνίδι με την ομάδα της Πυλαίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι η μεγαλύτερη νίκη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, απέναντι στην ομάδα της Πυλαίας, που έκλεισε ιδανικά το 2023. Η ομάδα μου μπήκε πολύ συγκεντρωμένη στο παιχνίδι, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας, όπου κρατήσαμε στους δώδεκα πόντους στο ημίχρονο μία ομάδα που είναι πολύ καλή επιθετικά, δείχνοντας έτσι την προσήλωση και την διάθεση που απαιτείται σε τέτοια παιχνίδια. Νομίζω πως η άμυνα ήταν το κλειδί για τον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού και στο καλό πεντάλεπτο της Πυλαίας, όπου η διαφορά μειώθηκε στους πέντε πόντους, είχαμε το «καθαρό μυαλό» και πετύχαμε δύο πολύ μεγάλα καλάθια που μας έδωσαν ξανά το momentum, για να κατακτήσουμε την νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τα κορίτσια που έδειξαν αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο και είμαι υπερήφανος γι’ αυτή την ομάδα πραγματικά. Η ομάδα δεν έχει «ταβάνι», αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της καθημερινής προσπάθειας και της σκληρής δουλειάς. Πλέον, έχουμε την διακοπή λόγω των εορτών, είναι μία ευκαιρία να «καθαρίσουμε» το μυαλό και να ξεκουραστούμε σωματικά και πνευματικά, ώστε να επιστρέψουμε δριμύτεροι, για να κλείσουμε με επιτυχία τα τρία παιχνίδια του πρώτου γύρου. Θέλω να ευχηθώ καλές γιορτές, με υγεία σε όλους και το 2024 να φέρει αγάπη, ειρήνη και υγεία σε όλους, καθώς και στην ομάδα μου να φέρει μία θέση στα πλέι οφ».

Στο παιχνίδι με την Πυλαία αγωνίστηκαν και οι: Τσάντα 8 πόντοι (2 τρίποντα), Παναγιωτίδου 2, Τριανταφύλλου 6, Πετρουσέφσκα 8, Λυκάκη 2, Μαμαλίγκατζη 1, Παπαδοπούλου 8, Πιστιόλα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής ημέρας είναι τα εξής: Πυλαία-Πάνθηρες Καβάλας 43-55, Ολύμπια Λάρισας-Μ.Ε.Ν.Τ. 38-67, Ανόρθωση Βόλου-Σ.Κ. Ιωάννινα 68-47, Άρης Θεσσαλονίκης-Παναθλητικός 30-102, Πανόραμα-Πανσερραϊκός 64-77, Απόλλων Πτολεμαΐδας-Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης 58-65, ρεπό Αναγέννηση Νέου Ρυσίου.

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου είναι η ακόλουθη: Παναθλητικός 18 βαθμοί, Πανσερραϊκός 17, Ανόρθωση Βόλου 17, Πυλαία 16, Πάνθηρες Καβάλας 15, Πανόραμα 15, Άρης Θεσσαλονίκης 15, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης 14, Μ.Ε.Ν.Τ. 12, Ολύμπια Λάρισας 12, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 11, Απόλλων Πτολεμαϊδας 9, Σ.Κ. Ιωάννινα 9.

Η ερχόμενη αγωνιστική ημέρα (11η) θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 με τα ακόλουθα παιχνίδια: Πάνθηρες Καβάλας-Απόλλων Πτολεμαϊδας, Πιερικός/Αρχέλαος Κατερίνης-Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, Μ.Ε.Ν.Τ.-Πυλαία, Σ.Κ. Ιωάννινα-Ολύμπια Λάρισας, Παναθλητικός-Ανόρθωση Βόλου, Πανσερραϊκός-Άρης Θεσσαλονίκης, ρεπό Πανόραμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ