• Είχαμε σκοπό να αρχίσουμε αλλιώς το σχόλιο, αλλά ακούσαμε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό κάτι, το οποίο μας εξόργισε. «Ο Α.Ο.Κ. δεν είναι πολυτέλεια για τη Γ΄ εθνική κατηγορία, αλλά η Γ΄ εθνική κατηγορία είναι πολυτέλεια για τον Α.Ο.Κ.», είπε ο γνωστός αντικαβαλιώτης και δήθεν ραδιοφωνικός παραγωγός, μεταφέροντας αυτό που έγραψε κάποιος ακροατής, επίσης αντικαβαλιώτης, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
  • Η δήλωση αυτή, καταρχάς, αποτελεί έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι ποδοσφαιριστές, ο προπονητής, οι συνεργάτες του, οι διοικούντες και οι λιγοστοί, αλλά ηρωικοί και ρομαντικοί φίλαθλοι, μέσα σε μία άθλια κατάσταση στη Γ΄ εθνική κατηγορία. Η ήττα από τον Ορφέα Ξάνθης, όπως και τα προηγούμενα μη νικηφόρα αποτελέσματα, οφείλονται σε λεπτομέρειες και όχι στην ανωτερότητα των αντιπάλων ομάδων έναντι της ομάδας της Καβάλας.
  • Επίσης, η παραπάνω υποτιμητική και προσβλητική δήλωση, είναι ένα ακόμα πλήγμα για τον σύλλογο, που υπέστη μία βάναυση αποβολή, με πολιτική παρέμβαση, από το πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής κατηγορίας, που τον καταδίκασε να αγωνίζεται με ομάδες οι οποίες δεν έχουν στόχο να παίξουν ποδόσφαιρο, αλλά να πάρουν, με κάθε μέσο και τρόπο, το αποτέλεσμα. Και το καταφέρνουν αρκετές φορές, με την εύνοια της τύχης.
  • Τα τελευταία έτη, γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να «ξεκολλήσει» ο Α.Ο.Κ. από την άθλια Γ΄ εθνική κατηγορία, η οποία, δυστυχώς, έχει ελάχιστη στήριξη από την τοπική κοινωνία, ή αν προτιμάτε, η στήριξη είναι μόνο στα λόγια. Πιθανόν, εκτός από έλλειψη ενδιαφέροντος, να μη θέλουν κάποιοι την αγωνιστική ανάκαμψη του συλλόγου, για τους δικούς τους λόγους.
  • Για να συνδέσουμε τα προηγούμενα με το «βασικό θέμα» του σχολίου, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την προσπάθεια που κάνει η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Α.Ο.Κ., να παραμείνει στην Α2 εθνική κατηγορία, σε πρώτη φάση και να διεκδικήσει στο μέλλον την επάνοδο στην Α1 εθνική κατηγορία.
  • Το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου», με αντίπαλο την ομάδα του Ναυάρχου Βότση, πιστεύουμε πως θα το είχε κερδίσει, αν βοηθούσαν οι φίλαθλοι με τη φωνή τους. Η Καλαμίτσα, όμως, είναι «εκκλησία», εν αντιθέσει με τις έδρες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες ποδοσφαίρου και πετοσφαίρισης του Α.Ο.Κ.
  • Κωμοπόλεις, όπως η Νέα Βύσσα, το Ασβεστοχώρι, τα Γιαννιτσά, όχι μόνο διαθέτουν ομάδες στην Α2 εθνική κατηγορία πετοσφαίρισης γυναικών, αλλά τις στηρίζουν με κάθε τρόπο, για να παραμένουν στην κατηγορία και να προβάλλουν τον τόπο. Η αποχώρηση της ομάδας του Αρχέλαου Κατερίνης, μετά από την αποχώρηση και του Πιερικού/Αρχέλαου από το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας καλαθόσφαιρας ανδρών, δείχνει πόσο σημαντικό είναι να στηριχθούν τα σωματεία της Καβάλας που βρίσκονται στις υψηλές κατηγορίες, ή έχουν τη δυναμική να φτάσουν ψηλά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ