– Το 2004, για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων, έγιναν στην Αθήνα, κυρίως, αλλά και σε πόλεις της περιφέρειας υπερκατασκευές, όπως είπε ο βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος, που συμμετείχε στο κλιμάκιο του κόμματος το οποίο περιόδευσε στο Νομό Καβάλας.
– Στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες, οι διοργανωτές έστησαν αρκετά προκατασκευασμένα γήπεδα και γυμναστήρια. Έτσι, το κόστος ήταν πολύ μικρότερο, σε σύγκριση με τη διοργάνωση της Αθήνας και μετά τη λήξη των αγώνων οι αθλητικές εγκαταστάσεις απομακρύνθηκαν.
– Στην Ελλάδα, όμως, η πλειοψηφία των εγκαταστάσεων εγκαταλείφθηκαν, απαξιώθηκαν και σχεδόν καταστράφηκαν. Αυτός ήταν ο σεβασμός που έδειξαν οι πολιτικοί στους Έλληνες φορολογούμενους, που «μάτωσαν» οικονομικά για να εκσυγχρονιστεί η χώρα σε αθλητικές υποδομές.
– Έκτοτε, από το 2004, στην περιφέρεια της Ελλάδας κατασκευάστηκαν ελάχιστα καινούργια γήπεδα, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και, κυρίως, προπονητήρια. Και οι υποδομές που έγιναν με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες ρήμαξαν.
– Καταρχάς, την ευθύνη για τις υπερκατασκευές τη φέρουν οι πολιτικοί, που ήθελαν να διοργανώσουν εντυπωσιακούς αγώνες και να «εξυπηρετήσουν τις ανάγκες» των κατασκευαστριών εταιρειών.
– Επίσης, για την απαξίωση των εγκαταστάσεων ευθύνονται οι πολιτικοί, που δεν είχαν σχέδιο αξιοποίησης τους, με σκοπό την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Γι’ αυτό, ο Κώστας Κουκοδήμος, που από τον αθλητικό χώρο μεταπήδησε (ως άλτης του άλματος εις τριπλούν) στον πολιτικό στίβο και τα άλλα πολιτικά πρόσωπα, οφείλουν να είναι προσεκτικά όταν αναφέρονται στο παρελθόν.
– Η απόδοση των αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δήμους, δεν σημαίνει ότι η κεντρική διοίκηση έπαψε να ενδιαφέρεται για την καλή λειτουργία τους, τη συντήρηση τους, ή την κατασκευή καινούργιων. Οφείλει να χρηματοδοτεί την τοπική αυτοδιοίκηση, για να παρέχει εκείνη στους πολίτες το «αγαθό» του αθλητισμού.
– Εάν δεν υπάρχουν σύγχρονες σχολικές μονάδες, δεν θα αναβαθμιστεί η εκπαίδευση στη χώρα. Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Πως θα προσελκύσουν οι σύλλογοι περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό, όταν δεν υπάρχουν σύγχρονα γυμναστήρια, κολυμβητήρια και γήπεδα;
– Ένας από τους προπονητές της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας κλασικού αθλητισμού, που συμμετείχε στους αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, είπε το εξής πολύ σωστό κατά την άποψη μας. Ότι ο αθλητισμός είναι επένδυση για την Ελλάδα, όπως και η εκπαίδευση, αλλά οι πολιτικοί προτιμούν άλλου είδους «επενδύσεις». Η πράξη, αγαπητέ Κ. Κουκοδήμο, δείχνει, ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν άλλαξαν νοοτροπία. Ακόμα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ