– Μας ενοχλούν η υποτιμητική αναφορά, στα ερτζιανά της πόλης, προς το πρόσωπο του Γιάννη Ταουσιάνη και αντιθέτως, οι κολακείες για το «κοουτσάρισμα» του Άγγελου Διγκόζη. Να σημειώσουμε, ότι με τον Άγγελο Διγκόζη στον πάγκο, η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» έχει σημειώσει δύο ισοπαλίες σε ισάριθμα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.
– Το ότι κάποιος είναι αεικίνητος στον πάγκο της ομάδας του στη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν σημαίνει πως είναι και καλός προπονητής. Και αντίθετα, όποιος δεν φωνάζει, δεν χειρονομεί και δεν «ιδρώνει» το πουκάμισό του, δεν σημαίνει πως είναι κακός προπονητής.
– Ο Άγγελος Διγκόζης βρήκε μία ομάδα «στρωμένη», με καλό έμψυχο υλικό, με «βάθος» στο ρόστερ και καλά «δουλεμένη» στην περίοδο της προετοιμασίας. Κι αυτό που προσπαθεί να κάνει, είναι να διαχειριστεί το έμψυχο υλικό και να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, για να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
– Η μη χρησιμοποίηση του Τάσου Δέντσα στο αρχικό σχήμα εναντίον της Δόξας Δράμας, νομίζουμε ότι είναι μία έμμεση παραδοχή της κακής επιλογής που έγινε στο προηγούμενο παιχνίδι με αντίπαλο τον Α.Ο. Καρδίας (σ.σ. ο Τάσος Δέντσας χρησιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός).
– Η επιλογή των: Γιαλούση, Μπάτζιου ήταν η λογική, αφού «γνωρίζονται» καλύτερα αγωνιστικά και έπρεπε να εξουδετερωθεί ο επικίνδυνος κεντρικός επιθετικός της Δόξας Δράμας, Ίγκορ, ασχέτως αν στην πράξη ο Βραζιλιάνος «εξέθεσε» δύο φορές την αμυντική γραμμή του Α.Ο.Κ.
– Η τοποθέτηση του Σάββα Τουμανίδη μπροστά από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, επίσης, είχε κι αυτή τη λογική της. Με τον παίκτη αυτό, αλλά και με τον Αντώνη Λαδάκη, θέλησε να «ματσάρει» τη δύναμη των μέσων της Δραμινής ομάδας, Ολίσε και Ακασού και, συγχρόνως, να περιορίσει τον Καρλόπουλο, στις εμπνεύσεις του οποίου στηρίζει πολλά το παιχνίδι της «Δόξας».
– Ο Σ. Τουμανίδης, να θυμίσουμε, δεν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στη θέση αυτή. Σε κάποια παιχνίδια φιλικού χαρακτήρα, ο Γιάννης Ταουσιάνης τον χρησιμοποίησε ως αμυντικό μέσο για μερικά λεπτά.
– Επίσης, οι αλλαγές των: Χάρη Παππά και Στέλιου Μπλιου ήταν αναμενόμενες και δεν έγιναν για πρώτη φορά φέτος σε παιχνίδι του πρωταθλήματος.
– Ο πρώτος βρίσκεται σε παρατεταμένο «ντεφορμάρισμα» και, κατά την άποψη μας, θα πρέπει να αγωνίζεται μετά το 60ο λεπτό, για να βοηθήσει με την ταχύτητά του την ομάδα, όταν δυσκολεύεται να βρει «διαδρόμους» στις αντίπαλες άμυνες και να φτάσει στην επίτευξη τέρματος. Ο «φρέσκος» Χ. Παππάς θα είναι πιο χρήσιμος για τον Α.Ο.Κ.
– Ο νεαρός Στ. Μπλιος άρχισε καλά στην περίοδο της προετοιμασίας, αλλά του λείπει η εμπειρία για να παίξει ενενήντα λεπτά σε ένα ντέρμπι.
– Ο Γιώργος Λίτσκας αποδείχτηκε η «χρυσή αλλαγή», αφού ισοφάρισε 2-2 λίγο πριν τη συμπλήρωση του 90λεπτου. Εναντίον του Α.Ο. Καρδίας χρησιμοποιήθηκε στο «βασικό σχήμα», μαζί με τον Μάρκο Παβίσεβιτς, αλλά αντικαταστάθηκε γιατί δεν μπόρεσε να βοηθήσει.
– Ο Αλέξανδρος Μπρατσιάνι και ο Μηνάς Πτηνόπουλος, που αγωνίστηκαν στο β΄ ημίχρονο στα «φτερά» της επιθετικής γραμμής, έδωσαν «πνοή» στο παιχνίδι του Α.Ο.Κ., αλλά πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικοί στις ενέργειες τους.
– Όσον αφορά τον «αρνητικό ήρωα» του αγώνα, Νάσο Αθανασίου, είναι άδικο να χρεωθεί το ισόπαλο αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής. Έχουμε δει λάθη και από πιο έμπειρους τερματοφύλακες στο υψηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, θεωρούμε ότι ο Α.Ο.Κ. χρειάζεται ένα τερματοφύλακα που θα εμπνέει σιγουριά στους συμπαίκτες του.
– Κοντολογίς, δεν πρέπει να μηδενίζουμε τη δουλειά και την προσφορά των προηγούμενων, ούτε να εξυψώνουμε τους επόμενους, εάν δεν δούμε το τελικό αποτέλεσμα.