-Η πανδημία του κορονοϊού covid-19, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, μας είπαν. «Η ακρίβεια είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αναπόφευκτα «χτυπά» έντονα και την ελληνική κοινωνία», μας είπε ο Καβαλάρχης. Το ερώτημα είναι, καρντάσια, γιατί τα παγκόσμια φαινόμενα, ακόμα και η κλιματική αλλαγή, «χτυπούν» πιο έντονα την Ελλάδα.

-Η πανδημία του κορονοϊού covid-19 άφησε 26.500 νεκρούς Έλληνες και Ελληνίδες (και η θλιβερή καταμέτρηση συνεχίζεται). Η ακρίβεια απειλεί με την πλήρη κατάρρευση την ελληνική κοινωνία, η οποία βίωσε δέκα χρόνια σκληρής οικονομικής επιτήρησης (μνημονίων), βιώνει την πανδημία και «στο καπάκι» ήρθε η εκτίναξη του κόστους ζωής! Η χώρα μοιάζει με τον πυγμάχο, που είναι στριμωγμένος στα σχοινιά και δέχεται «σφυροκόπημα» χτυπημάτων από τον αντίπαλο μέχρι να πέσει αναίσθητος στο κανναβάτσο! Ούτε ο Ρόκι Μπαλμπόα, στις θρυλικές κινηματογραφικές ταινίες Rocky, δεν έχει φάει τόσο ξύλο!

-Η πανδημία και η ακρίβεια, λοιπόν, είναι παγκόσμια φαινόμενα, αλλά το ζήτημα, κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι πως τα αντιμετωπίζει (με ποια μέτρα) κάθε χώρα, για να ελαττώσει τις συνέπειες. Αν κρίνω από τους 26.000 και πλέον νεκρούς, παρά τα σκληρά και υποχρεωτικά για τους πολίτες μέτρα, οι αρμόδιοι προφανώς απέτυχαν στην διαχείριση. Τα πρώτα δείγματα, επίσης, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δεν δημιουργούν αισιοδοξία. Η χώρα είναι σαν τον (φτωχό) διαβάτη, που τον βρήκε η καταιγίδα στον δρόμο και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσευχηθεί, για να περάσει γρήγορα το καιρικό φαινόμενο!

-«Είμαι πεπεισμένος, ότι οι συμπολίτες καταλαβαίνουν πολύ καλά, ότι για την ακρίβεια δεν ευθύνεται η κυβέρνηση», δήλωσε ο Καβαλάρχης. Αυτό έλλειπε, Καβαλάρχη μου, να αυξήσει τις τιμές στα υγρά καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής, μετά από μνημόνια και εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση. Θα επρόκειτο για «ανθρωποκτονία με δόλο»!

-Όσον αφορά την πανδημία, με προβλημάτισε η δήλωση που έκανες, Καβαλάρχη καρντάσι μου, ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν ήμασταν σε καλό δρόμο, πόσες χιλιάδες νεκρούς, ακόμα, θα είχε η χώρα, οεο;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο πόλεμος στην Ουκρανία επηρέασε μόνο την Ελλάδα κ η βενζίνη έφτασε στα 2 ευρώ κ το πετρέλαιο θέρμανσης στο 1.67; Η Βουλγαρία έχει βενζίνη 1.43 ευρώ, ο πόλεμος δεν την επηρέασε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ