– Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016, δηλαδή σήμερα, αναχωρεί από την Καβάλα για την Κωνσταντινούπολη, η αποστολή που θα παρακολουθήσει τη σύνοδο των μελών της επιτροπής, που θα ψηφίσει για την ένταξη, ή μη, του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
– Ευχόμαστε η ψηφοφορία να κυλήσει ομαλά και το αποτέλεσμα να είναι θετικό για τους Φιλίππους. Ωστόσο, έχουμε τον εξής προβληματισμό. Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016, θα εγκαινιαστεί στην Κωνσταντινούπολη η έκθεση για το ανασκαφικό έργο στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.
– Υποθέτουμε ότι η έκθεση γίνεται στην Κωνσταντινούπολη και με αφορμή την ψηφοφορία στην επιτροπή της UNESCO. Απ’ όσο γνωρίζουμε, η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, δηλαδή δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης.
– Εάν ο στόχος της έκθεσης είναι η μεγαλύτερη προβολή της υποψηφιότητας των Φιλίππων, μήπως η έκθεση θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα, ώστε να δοθεί δημοσιότητα και από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης;
– Ας ελπίσουμε ότι οι Φίλιπποι θα ενταχθούν στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αυτή η επιτυχία θα βοηθήσει στην επισκεψιμότητα της έκθεσης και κατ’ επέκταση στην τουριστική προβολή της περιοχής.
– Προσφάτως, αναφερθήκαμε στο θέμα της αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου στην περιοχή του Καρνάγιου.
– Με το θέμα αυτό καταπιάστηκε, μετά τις αποτυχημένες απόπειρες με το προσφυγικό και το κατάστημα του «Μαρινόπουλου» στη δημοτική αγορά, ο Μάκης Παπαδόπουλος.
– Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» ρωτάει, μεταξύ άλλων, ποιες νομικές ενέργειες έκανε η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, προκειμένου να διασφαλίσει το ποσοστό ιδιοκτησίας της επί του ακινήτου.
– Προφανώς εννοεί την εμπλοκή του Δήμου Καβάλας με τη Δικαιοσύνη, γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή κατοχύρωσε το ποσοστό του 80% στο Κτηματολόγιο. Αλήθεια, το ελληνικό δημόσιο έκανε το ίδιο για το «δικό» του ποσοστό (20%);
– Η εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη, με υπαιτιότητα του Δήμου Καβάλας, θα είναι ένα ολέθριο, κατά την άποψη μας, σφάλμα, διότι θα «καταδικάσει» το ακίνητο να παραμείνει αναξιοποίητο έως ότου βγει τελεσίδικη απόφαση από το Δικαστήριο.
– Αυτό που πρέπει να γίνει από τη δημοτική αρχή και έπρεπε να γίνει από την επόμενη ημέρα που έμεινε άδειο το παλιό κτίριο του νοσοκομείου, είναι να καθαρίσει κάποιους χώρους και να τους χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του Δήμου και των δημοτών.
– Έτσι, θα δείξει ότι ενδιαφέρεται για το ακίνητο, εν αντιθέσει με το ελληνικό δημόσιο, που για έξι συνεχόμενα χρόνια, δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια, ούτε για την προστασία της «ιδιοκτησίας» του, όπως ισχυρίζεται, ούτε για την αξιοποίηση της προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ