Τους δώδεκα πρώτους υποψηφίους στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, παρουσίασε την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019 ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Περιφέρεια σε Δράση», Κωστής Σιμιτσής. Πρόκειται για έντεκα υποψηφίους στην Π.Ε. Καβάλας και έναν (σ.σ. από τους δύο) στην Π.Ε. Θάσου.

Πριν την παρουσίαση, έκανε μία επιγραμματική αναφορά στους βασικούς άξονες του προγράμματος, το οποίο θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες, παράλληλα με τους υποψηφίους στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες (Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου). Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τόνισε, έχει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης, αλλά και σοβαρά προβλήματα. «Προσφάτως ανακοινώθηκε, ότι η Περιφέρεια μας κατέχει τη θλιβερή πρωτιά της πιο φτωχής μεταξύ των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζούμε μία οικτρή κατάσταση. Και γι’ αυτή, την ευθύνη φέρουν ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του, ακόμα κι αυτοί που μεταπήδησαν σε άλλους συνδυασμούς. Πεντακόσια και πλέον εκατομμύρια ευρώ «βαλτώνουν» στο ταμείο της Περιφέρειας, ενώ μετά λύπης διαπιστώνω, ότι δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για το Ε.Σ.Π.Α. της περιόδου 2021-2027. Ο συνδυασμός μας, «Περιφέρεια σε Δράση», μπορεί να σηκώσει τον τόπο ψηλά. Διαθέτει υποψηφίους με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, αλλά και νέους που έχουν γνώσεις και όρεξη για προσφορά. Εμπρός, λοιπόν, να δώσουμε την ώθηση που χρειάζεται στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», είπε, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγική τοποθέτηση.

Οι δώδεκα υποψήφιοι που παρουσίασε είναι οι ακόλουθοι:

Ευαγγελία (Λία) Ασλανίδου-Δίνα

Εργάζεται ως υπεύθυνη κατάρτισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο. Το 2010 ήταν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καβάλας με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη», αναλαμβάνοντας τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. Από το 2014 έως και σήμερα, είναι αντιπρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων του Εργατικού Κέντρου Καβάλας. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών.

Ευδοκία (Εύη) Βούρα

Πτυχιούχος Γαλλικής φιλολογίας. Πρώην διευθύντρια του καταστήματος της Τράπεζας Αττικής. Μέλος, για πολλά χρόνια, του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας (Ν.Ο.Κ.). Μητέρα δύο ενήλικων τέκνων.

Αρχέλαος Γρανάς

Διετέλεσε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Καβάλας (2011-2014) και είναι περιφερειακός σύμβουλος. Είναι ιατρός Ε.Σ.Υ., χειρουργός, διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Καβάλας. Έγγαμος, πατέρας δύο ενήλικων τέκνων.

Νικόλαος Εμμανουηλίδης

Είναι αγρότης-συνεταιριστής, μέλος της Ε.Α.Σ. Καβάλας, αντιπρόεδρος στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Ως επιχειρηματίας, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην επιχείρηση συσκευαστηρίου σπαραγγιών ΑΓΙΑΣΜΑ Α.Ε. Έγγαμος, πατέρας δύο ενήλικων παιδιών.

Γιάννης Θωμαΐδης

Είναι επιχειρηματίας και ασχολείται στον διατροφικό τομέα. Έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.

Γεώργιος Μαδεμτζόγλου

Είναι πληροφορικός, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, με μεταπτυχιακό στη διασφάλιση ποιότητας από το Ε.Α.Π., καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, διευθυντής στο Γυμνάσιο Νικήσιανης Παγγαίου. Έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων.

Χριστόδουλος Μιχαλάκης

Διετέλεσε αντιδήμαρχος Καβάλας την περίοδο 2007-2014 και πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων Καβάλας. Είναι δάσκαλος, διευθυντής στο 2ο δημοτικό σχολείο Κρηνίδων. Πατέρας δύο ενήλικων τέκνων.

Νικόλαος Πατήρας

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Θάσου, στην πρώτη αιρετή διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Ήταν πρώτος σε σταυρούς προτίμησης το 2014, μεταξύ όλων των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του νησιού. Εργάζεται στο Δήμο Θάσου. Έγγαμος, πατέρας δύο παιδιών.

Ελευθερία (Τέρι) Πεξαρά

Είναι κοινωνική λειτουργός, πτυχιούχος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στέλεχος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Καβάλας. Έγγαμη, μητέρα ενός ανήλικου τέκνου.

Χρύσα Περδίκη

Πρώην τραπεζική υπάλληλος. Ως αθλήτρια συμμετέχει στο Σύλλογο Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου Καβάλας και ήταν μεταξύ των διοργανωτών σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων στην περιοχή. Μητέρα δύο ενήλικων τέκνων.

Κρυστάλλης (Λάκης) Τζιτζιός

Συνταξιούχος αεροπόρος της Πολεμικής Αεροπορίας. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου (2011-2014), πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, πρόεδρος των σχολικών επιτροπών, αντιπρόεδρος της «Παγγαίο Α.Ε.», αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αντιδήμαρχος προσωπικού-αθλητισμού-νεολαίας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι μέλος του ΚΙΝ.ΑΛ. και γραμματέας της Τ.Ο. Παγγαίου. Έγγαμος, πατέρας δύο ενήλικων τέκνων.

Βασιλική (Βάσια) Ψαλτούδη

Είναι διαιτολόγος-διατροφολόγος, πτυχιούχος του «Αλεξάνδρειου» Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Έχει φοιτήσει και στο τμήμα φυσικοθεραπείας του Ι.Ε.Κ. Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ