Οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» και η Banda TSIMERA «ρίχνουν την αυλαία» στην ενότητα CosmoHome του Cosmopolis festival

0

Την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024, το βράδυ, οι διοργανωτές του Cosmopolis festival αποχαιρετούν το καλοκαίρι και την ενότητα CosmoHome με τον πιο υπέροχο τρόπο! «Οι Τρίτες και οι Πέμπτες του Αυγούστου γέμισαν τα σοκάκια και τις γειτονιές της Καβάλας και των χωριών του Δήμου, με μελωδίες, ρυθμούς και αγαπημένα τραγούδια. Συνολικά 18 μουσικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα. Οι Τρίτες είχαν στόχο να αναδείξουν νέους καλλιτέχνες με ιδιαίτερο ηχόχρωμα και ταυτόχρονα, να συμπεριλάβουν τους δρόμους και τα σοκάκια της παλιάς πόλης στα καλλιτεχνικά δρώμενα της περιοχής, ενώ οι Πέμπτες αφιερώθηκαν σε γνωστότερα σχήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής και σε παραδοσιακά γλέντια στα χωριά του Δήμου Καβάλας. Η αγαπημένη ενότητα CosmoHome ρίχνει αυλαία για φέτος με δύο μοναδικές συναυλίες και ανανεώνει το ραντεβού με το κοινό για το 2025. Στην πλατεία Μοχάμετ Άλη, θα εμφανιστεί ο «δικός μας» Αργύρης Μπακιρτζής μαζί με τους «Χειμερινούς Κολυμβητές», ενώ στους Φιλίππους θα παίξει η Banda TSIMERÂ. Οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:30, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι αγαπημένοι «Χειμερινοί Κολυμβητές», το μακροβιότερο ελληνικό μουσικό σχήμα, καθώς διανύουν την πέμπτη δεκαετία της δράσης τους, καταφθάνουν στην Καβάλα για να ρίξουν πανηγυρικά την αυλαία του φετινού CosmoHome. O «δικός μας» Αργύρης Μπακιρτζής και οι μουσικοί του συνοδοιπόροι καταφθάνουν στην Καβάλα, την οποία όλη η Ελλάδα έχει αγαπήσει μέσα από τα τραγούδια τους για μία sui generis συναυλία, μία ζεστή και ουσιαστική συνομιλία με το κοινό τους κι έναν διάλογο του παραδοσιακού με το μοντέρνο που δημιουργείται επί τόπου, καθώς κυλά η βραδιά. Γνωστοί για τις άκρως επιτυχημένες live εμφανίσεις τους και τους φανατικούς οπαδούς τους, οι «Χειμερινοί Κολυμβητές» υπόσχονται να δώσουν μία διαφορετική συναυλία «κάτω από την μακρινή σιωπή των αστεριών, μέσα στο έμμονο ζουζουνητό της φωτισμένης πόλης» και να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης. Τα μέλη των «Χειμερινών Κολυμβητών» είναι οι: Αργύρης Μπακιρτζής (φωνή), Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο), Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα).

Τα μέλη της Banda TSIMERÂ δραστηριοποιούνται χρόνια στην παραδοσιακή Ποντιακή μουσική. Ο ήχος της μπάντας είναι ένα κράμα Ποντιακής παραδοσιακής μουσικής με ethnic στοιχεία, επηρεασμένο από τις διαφορετικές καταβολές των μελών. Το ρεπερτόριο βασίζεται κυρίως σε τραγούδια από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενώ θα ακουστούν και τραγούδια από την Αρμενία. Τα κομμάτια είναι διασκευασμένα και ενορχηστρωμένα από τους δεξιοτέχνες μουσικούς που θα συμμετάσχουν με έντονο το στοιχείο της πολυφωνίας. Η μπάντα αποτελείται από τους: Πόλυ Εφραιμίδη (λύρα, φωνή), Νίκο Νεραντζάκη (λαούτο, κιθάρα, φωνητικά), Αλέξανδρο Μιμίδη (πνευστά, φωνητικά), Χρήστο Ντουμάνη (ηλεκτρικό μπάσο), Χρήστο Διαμαντίδη (κρουστά)», αναφέρει δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ