-Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας, στην αρχή και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην συνέχεια, έγινε «πανεπιστημιακός κόμβος». Όμως, οι εγκαταστάσεις του δεν εκσυγχρονίστηκαν. Για την κατάσταση των υπαίθριων γηπέδων γράψαμε επανειλημμένα. Είναι, απλά, αποκαρδιωτική! Ο κοσμήτορας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και τέως πρόεδρος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Θανάσης (Νάσος) Μητρόπουλος, είπε για την στέγη των φοιτητών: «Οι εστίες που έχουμε στην Καβάλα, είναι παλαιών προδιαγραφών. Μιλάμε για εννέα τετραγωνικά μέτρα δωμάτιο για δύο άτομα. Υπάρχουν περίπου διακόσιες κλίνες. Το αν θα πρέπει να γίνουν νέες εστίες και πως, θα πρέπει να αναπτυχθούν αυτές, είναι θέμα που πρέπει να το δει τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημίου, όσο και το Υπουργείο (σ.σ. παιδείας). Σε άλλα Πανεπιστήμια δόθηκε πρόσφατα η δυνατότητα, μέσω Σ.Δ.Ι.Τ., να γίνουν νέες εστίες, όμως δεν περιλαμβάνεται το ΔΙ.ΠΑ.Ε. Ελπίζω στην επόμενη φάση να ενταχθεί και το δικό μας Πανεπιστήμιο, γιατί οι εστίες που έχουμε είναι πραγματικά παλαιών προδιαγραφών».

-Γιατί, φίλτατε Νάσο Μητρόπουλε, δεν περιλήφθηκε στο «πρόγραμμα» για την κατασκευή καινούργιων φοιτητικών εστιών ο νέος πανεπιστημιακός φορέας της βόρειας Ελλάδας, το (διευρυμένο) Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας; Γιατί, η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. δεν κατέθεσε σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο παιδείας; Δεν έπρεπε στην διαβούλευση που έγινε, για την ίδρυση του (νέου) ΔΙ.ΠΑ.Ε., να προβλεφθεί και το ζήτημα της αύξησης των κλινών για τους φοιτητές που θα εισαχθούν στα τμήματα όλων των πανεπιστημιακών κόμβων; Έτσι, η πρώτη διοίκηση θα ήταν έτοιμη να θέσει όλα τα ζητήματα, για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, στο αρμόδιο Υπουργείο. Και γιατί, τόσα έτη, η προηγούμενη διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης δεν «προετοίμασε το έδαφος», για να βρει η διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. ένα «λιθαράκι», για να προχωρήσει;

-Αναρωτιέμαι, ακόμα, αγαπητέ κοσμήτορα, είναι πιο σημαντικό για την διοίκηση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. να στεγάσει το Διοικητήριο του πανεπιστημιακού κόμβου της Καβάλας στο παλιό Πρωτοδικείο, από το να στεγάσει τους νέους φοιτητές σε ένα σύγχρονο κτήριο εστιών; Τον φάκελο για την διεκδίκηση του παλιού Πρωτοδικείου τον ετοίμασε αμέσως η διοίκηση του ιδρύματος, αλλά το οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Καβάλας στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας, επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, ακριβώς δίπλα στην σημερινή πανεπιστημιούπολη, με σκοπό να κατασκευαστούν καινούργιες φοιτητικές εστίες, δεν αξιοποιήθηκε ποτέ! Γιατί; Κι αφού δεν αξιοποιήθηκε, γιατί δεν αποδόθηκε πίσω στον Δήμο;

-Η πόλη της Καβάλας έχει πλούσιο κτηριακό απόθεμα. Θα βρεθεί ένα κτήριο μέσα στον αστικό ιστό, για να διαμορφωθούν ωραία και άνετα διαμερίσματα για την διαμονή των φοιτητών του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Μπορεί, για παράδειγμα, η διοίκηση του ιδρύματος να συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη μιας παλιάς καπναποθήκης και με Σ.Δ.Ι.Τ., να γίνουν οι νέες φοιτητικές εστίες. Έτσι, το πανεπιστήμιο θα έρθει μέσα στην πόλη. Και όχι μεταφέροντας μόνο τις διοικητικές Υπηρεσίες στο παλιό Πρωτοδικείο.

-Υ.Γ. Αναμένουμε να δείξει η διοίκηση του ιδρύματος το ίδιο ενδιαφέρον και για τις άθλιες αθλητικές εγκαταστάσεις του πανεπιστημιακού κόμβου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ