• Το θερμό επεισόδιο στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας έδειξε ότι ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν είναι απλά «άτακτοι», αλλά ασχημονούν (συστηματικά) εναντίον συναδέλφων τους.
  • Ο πρόεδρος του οργάνου επιδεικνύει μεγάλη ανοχή, γιατί θέλει να κρατήσει μία ισορροπία και να μη διαταραχθεί η προσωπική σχέση μεταξύ των μελών του συμβουλίου. Όμως, το φαινόμενο επαναλαμβάνεται και εκτραχύνεται. Όπως στην τελευταία συνεδρίαση, που συγκεκριμένα ταραχοποιοί απείλησαν με ξυλοδαρμό συνάδελφο τους!
  • Δεν γνωρίζω τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αλλά θεωρώ ότι αν υπάρχουν κυρώσεις για τέτοιου είδους συμπεριφορές πρέπει να επιβάλλονται χωρίς δεύτερη σκέψη. Διότι, η ατιμωρησία αποθρασύνει τους παραβάτες του νόμου.
  • Εκτός από τη διακοπή της συνεδρίασης, ας πούμε, ο πρόεδρος έπρεπε να αποβάλλει από την αίθουσα τους υπαίτιους του επεισοδίου. Κι αν δεν συμμορφωθούν, να κινηθεί η διαδικασία για τη διαγραφή τους από το δημοτικό συμβούλιο. Ακόμα κι αν πρόκειται για επικεφαλής συνδυασμού!
  • Όταν ένας δημοτικός σύμβουλος προπηλακίζει και απειλεί με ξυλοδαρμό συνάδελφο του, δεν του αρμόζει η τιμή να έχει το αξίωμα αυτό. Πολύ περισσότερο, να διεκδικεί το υψηλότερο αξίωμα του δημάρχου!
  • Το συνοικέσιο που έκανε ο Γαβρόγλου, ο υπουργός Παιδείας, για την ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, κατέληξε σε γάμο! Στο εγχείρημα συμμετέχουν τρία Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.), Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Για να έχει αίσια έκβαση ένα συνοικέσιο πρέπει να θέλουν η νύφη και ο γαμπρός, αλλά και η προξενήτρα πρέπει να είναι έμπειρη. Από τη συμφωνία μεταξύ των ανωτέρω ιδρυμάτων, επίσης, η Καβάλα πήρε μία ακόμα σχολή (Γεωλογίας)!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ