-Ο σύλλογος των εργαζομένων στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κάλεσε τις διοικήσεις των Περιφερειών, των Δήμων και των Επιμελητηρίων, να αντιδράσουν στην πώληση του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου στην Ελλάδα σε ιδιώτη, διότι η πράξη αυτή είναι ασύμφορη για το ελληνικό Δημόσιο.

-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, ποιοι τοπικοί άρχοντες θα αντιδράσουν, όταν πρόσφατα, οι βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης και ο δήμαρχος Καβάλας, «σιώπησαν» όταν άκουσαν από παράγοντες της κεντρικής διοίκησης, πως όταν αναλάβει ο ιδιώτης την διαχείριση του αυτοκινητόδρομου, θα καταργηθούν όλες οι απαλλαγές στην πληρωμή των διοδίων, που αφορούν τους μόνιμους κατοίκους που χρησιμοποιούν καθημερινά τον αυτοκινητόδρομο.

-Οι τοπικοί άρχοντες σταμάτησαν την διεκδίκηση και δεν πρόκειται να αντιδράσουν αν αυξηθούν οι τιμές των διοδίων από τον ιδιώτη. «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην απόφαση ενός ιδιώτη», θα πούνε. Βεβαίως, δεν θα κάνουν τίποτα για την πώληση του αυτοκινητόδρομου, γιατί πρόκειται για πολιτική επιλογή της κεντρικής διοίκησης.

-Η παθητικότητα των τοπικών αρχόντων, επίσης, φαίνεται από την δήλωση που έκανε ο Θίοντορ, προχθές, σχετικά με την γέφυρα στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Είπε ο Θίοντορ ότι: «Από την συχνή επαφή μας με τους εκπροσώπους της «Εγνατίας Οδού», προκύπτει ότι, η οριστική μελέτη για την γέφυρα, θα ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι του 2023 και αμέσως μετά, θα «τρέξουν» οι διαδικασίες κατασκευής της». Μην είσαι σίγουρος, καρντάσι Θίοντορ, γιατί μπορεί ο ιδιώτης που πήρε την «Εγνατία Οδό Α.Ε.», να έχει άλλες προτεραιότητες. Όχι μία γέφυρα στην Καβάλα.

-Δεν μου έκανε θετική εντύπωση, ο χαρακτηρισμός που χρησιμοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, Γιώργος Γουνελάς, ο οποίος χαρακτήρισε κατάπτυστη την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, για το ζήτημα των απινιδωτών στα δημοτικά γήπεδα που διεξάγονται αγώνες των ερασιτεχνικών κατηγοριών ποδοσφαίρου.

-Η Κ.Ε.Δ.Ε. προστατεύει τα συμφέροντα των Δήμων και των ανθρώπων που υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό έκανε και στην προσπάθεια της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, να μεταφέρει την ευθύνη (για τους απινιδωτές) στους Δήμους. Ωστόσο, τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας είπαν την μισή αλήθεια.

-Ο Γ. Γουνελάς είναι και άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό, πρέπει να είναι προσεκτικός στις θέσεις που διατυπώνει. Έχει το δικαίωμα να εκφράζει την προσωπική του άποψη, αλλά να αναφέρει με ποια ιδιότητα το κάνει κάθε φορά. Με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, με την ιδιότητα του προπονητή ποδοσφαίρου, με την ιδιότητα του απλού πολίτη.

-Εάν θεωρεί πως η Ε.Π.Ο. είναι άψογη στο ζήτημα της ασφαλούς διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και την προστασία της υγείας των ποδοσφαιριστών, μπορεί να ζητήσει την ευθύνη από τους Δήμους και την κεντρική διοίκηση.

-Εγώ θα συμφωνήσω με την τελευταία παράγραφο της απάντησης που έδωσε η Κ.Ε.Δ.Ε. στην εκτελεστική επιτροπή της Ε.Π.Ο., που αναφέρει τα εξής: «Η συν-ευθύνη όλων μας, είναι ανεξάρτητη και πάνω από το γεγονός της ύπαρξης απινιδωτή σε κάθε αδειοδοτημένο γήπεδο. Όμως, εξίσου σημαντικό είναι, να υπάρχει πραγματικός, σχολαστικός και τακτικός έλεγχος, από πλευράς Ομοσπονδιών και σωματείων, της υγείας των αθλητών που συμμετέχουν στους αγώνες όλων των πρωταθλημάτων. Καλό είναι να παίζουμε μπάλα, αλλά να μην πετάμε την μπάλα στην κερκίδα».

-Εάν δεν ενδιαφέρονται τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες, καρντάσι Γιώργο, για την υγεία των αθλητών τους, πως θα ενδιαφερθούν οι Δήμοι και η Κ.Ε.Δ.Ε.;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ