Ο Δήμος Καβάλας, μέσω της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», με αυτόνομο περίπτερο και αποστολή στην οποία συμμετείχαν: ο πρόεδρος της επιχείρησης, Παναγιώτης Αγγελίδης, η διευθύντρια πολιτιστικού τουρισμού και ανάπτυξης, Κυριακή Γανίτου και το στέλεχος της Διεύθυνσης, Ιωάννα Κισκορίδου, έδωσε το «παρών» στην διεθνή τουριστική έκθεση TTR 2023, που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, από τις 23 έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2023.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, κύριοι στόχοι ήταν, η καλύτερη ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος του Δήμου στην πολύ σημαντική αγορά της Ρουμανίας, δεδομένου ότι, η βόρεια Ελλάδα αποτελεί τον κυρίαρχο τουριστικό προορισμό για τους Ρουμάνους. Υπό το πρίσμα, μάλιστα, των τρεχουσών γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, που συνεχίζουν να επηρεάζουν τις τουριστικές διαδρομές, η αποστολή της Καβάλας επικεντρώθηκε στην ενίσχυση της επισκεψιμότητας και στην παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής. Μέσω της οργανωμένης προετοιμασίας, πραγματοποιήθηκε πλήθος συναντήσεων με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου (τουριστικούς πράκτορες, εξειδικευμένους δημοσιογράφους), μέσα από τις οποίες διαπιστώθηκε το ιδιαίτερα αυξανόμενο ενδιαφέρον των τουριστικών πρακτόρων για την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ιδιαίτερα στην μορφή του οδικού τουρισμού και σε ειδικές μορφές, όπως ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, αλλά και σε πιο ήπιες μορφές που αναπτύσσονται στην περιοχή. Όλες οι εναλλακτικές μορφές, καθώς και το ρεύμα του μαζικού τουρισμού, μαζί με τα ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, αναλύθηκαν από τον Π. Αγγελίδη και από την Κ. Γανίτου, σε εκπροσώπους Μέσων Ενημέρωσης που ειδικεύονται στην προβολή τουριστικών προορισμών, που άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή της Καβάλας, που έχει μπει δυναμικά στις προτιμήσεις της ρουμάνικης τουριστικής αγοράς τα τελευταία χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Καβάλας, μέσω της «Δημωφέλεια», θα δώσει το «παρών» σε κάθε σημαντική τουριστική δράση, που έχει στόχο την προβολή της Καβάλας, ενώ θα οργανωθούν και press-fam trips, για την ενίσχυση της δυναμικής του Δήμου, ως τουριστικός προορισμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ