- Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισκέφτηκαν τις προάλλες το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι και συζήτησαν με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους.
- «Ακούσαμε ότι, μόνο στην Καβάλα και τη Δράμα, απ’ όλη την Ελλάδα, οι Υπηρεσίες του Δήμου δεν εξυπηρετούν τους πρόσφυγες όσον αφορά την έκδοση Α.Μ.Κ.Α., προφασιζόμενοι πράγματα τα οποία είναι απογοητευτικά. Το θέμα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Ένας πρόσφυγας που δεν έχει Α.Μ.Κ.Α. στερείται βασικών παροχών της ελληνικής κοινωνίας. Δεν έχει πρόσβαση σε καμία δομή υγείας και πολλά άλλα. Μας αναφέρθηκαν κι άλλα προβλήματα, όπως το θέμα της καθαριότητας και το θέμα της διαχείρισης γεγονότων, τα οποία αφορούν την απομάκρυνση και καλή συντήρηση του στρατοπέδου», δήλωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θόδωρος Μπόνος.
- «Σύντροφε» Θόδωρε, πες μου ότι κάνεις πλάκα. Να χορηγήσει το ελληνικό κράτος Α.Μ.Κ.Α. σε πρόσφυγες και μετανάστες; Σε άτομα τα οποία θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες, για να ζήσουν μία νέα ζωή; Σε άτομα που δεν εργάζονται, αλλά συντηρούνται με επίδομα που τους δίνει το ελληνικό κράτος; Κι αυτά τα άτομα, θα έχουν τις ίδιες παροχές με τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι «ματώνουν» για να επιβιώσουν, καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, φόρους, κ.λπ., για να έχουν στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα «σύντροφε» Θόδωρε.
- Οι φιλοξενούμενοι στο κέντρο του Περιγιαλίου απολαμβάνουν άριστης διαμονής και αν θέλουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, να μεριμνήσουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) με τα αξιοσέβαστα χρήματα που παίρνουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς, να ξεκαθαρίσει πόσοι μετανάστες και πρόσφυγες θέλουν να παραμείνουν στην Καβάλα, να εργαστούν, να αποκτήσουν σπίτι και να συνεισφέρουν στην τοπική και εθνική οικονομία, για να έχουν τα ίδια δικαιώματα (και υποχρεώσεις) με τους Έλληνες πολίτες.
- Δεν κατάλαβα, επίσης, το «παράπονο» των φιλοξενούμενων για τη συντήρηση του παλιού στρατοπέδου. Είναι κι αυτό, μήπως, αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας; Όταν, όμως, ο Δήμος ζητάει το στρατόπεδο, για να το αξιοποιήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, πρέπει να παραδώσει master plan στον ιδιοκτήτη, που είναι το ελληνικό δημόσιο.
- Με δαπάνη του ελληνικού κράτους διαμορφώθηκαν τα καταλύματα των φιλοξενούμενων. Ας αναλάβει, επομένως και τη δαπάνη συντήρηση τους.
- Και κάτι ακόμα. Με το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους συναντήθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Με τους κατοίκους του Περιγιαλίου, που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, γιατί δεν συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά τη λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας και γενικότερα στην περιοχή τους;
Ο Κ-ΤΥΠΟΣ χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και ταχύτερη περιήγησή σας. Με την πρόσβαση σας στο k-tipos.gr αποδέχεστε την χρήση.OKΠερισσότερα