• Έγινε αναδιάταξη στο διοικητικό συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας και ο έως πρότινος πρόεδρος, Κώστας Ποδαράς, ανέλαβε α΄ αντιπρόεδρος. Πόσοι πέρασαν από τη θέση του προέδρου μετά την αποχώρηση του Παναγιώτη Τιάκα, τον οποίο αποκάλεσε, κάποτε, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, όταν επισκέφτηκε την Καβάλα ως κυβερνητικό στέλεχος, Λεχ Βαλέσα της Ελλάδας!
  • Έχω την εντύπωση, καρντάσια, πως οι μισοί πρόεδροι εξελέγησαν στις εκλογές και οι άλλοι μισοί πήραν τη θέση από εσωτερικές αναδιατάξεις του διοικητικού συμβουλίου. Υπάρχει, μήπως, κανονισμός του διοικητικού συμβουλίου, για την «εκ περιτροπής» κάλυψη της θέσης;
  • Ποιος είναι ο λόγος, που ο Κώστας Ποδαράς «έδωσε τη σκυτάλη» στη συνάδελφο του, Σταματία Τσούτσα; Είναι προσωπικός, ή αφορά την άσκηση των καθηκόντων του; Διότι, εάν εκτελούσε σωστά τα καθήκοντά του, είναι παράδοξο να αντικατασταθεί.
  • Ο «επτάστερος» μέτρησε τα πολιτικά δεδομένα και θεώρησε ότι μέχρι εδώ, έγραψε καρντάσι. Το έκλεισε (αν το έκλεισε) μόνος το κεφάλαιο της πολιτικής, ή πήρε κάποιο μήνυμα;
  • Άκουσα τον δημοτικό σύμβουλο Δήμου Καβάλας, Δημήτρη Βογιατζή, να σχολιάζει την επικαιρότητα σε ραδιοφωνική συνέντευξη και αναρωτήθηκα, ειλικρινά, γιατί πρέπει να υπάρχει, σύμφωνα με τον «Κλεισθένη», μία τέτοια «φωνή» μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Εκτός από την απειρία, ακούστηκε και ανενημέρωτος για ζητήματα που κλήθηκε να σχολιάσει.
  • Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος και όχι μόνο αυτός, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα των συμπολιτών που ενώ δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί ένας Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) κάνουν κριτική. Κι όταν «μπούνε στο χορό» προσπαθούν να μάθουν τα βήματα.
  • Εάν δεν καταργηθεί ο «Κλεισθένης», πρέπει να μπει, οπωσδήποτε, ένα εκλογικό όριο, για την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν γίνεται, κατά την άποψη μου, να μπαίνουν συνδυασμοί με χίλιες ψήφους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ