Η επιτροπή ενεργών πολιτών της Νέας Καρβάλης, με την ονομασία «Περιβάλλον S.O.S.», μεταξύ των οποίων ο πρώην βουλευτής, Ηλίας Ιωαννίδης και ο πρώην πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας, Λάζαρος Βασιλειάδης, επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργου Γραμμένου και της προέδρου της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Αναστασίας Ιωσηφίδου.

«Η επιτροπή εξέφρασε την ανησυχία της και τον έντονο προβληματισμό, για το ζήτημα της αέριας ρύπανσης στην περιοχή της Νέας Καρβάλης και ζήτησε να πληροφορηθεί για τις ενέργειες του Δήμου Καβάλας στο ζήτημα αυτό. Η δήμαρχος είπε πως δεν πρέπει να ανησυχούν, δεδομένου πως η δημοτική αρχή παρακολουθεί στενά το ζήτημα αυτό και ήδη λειτουργεί ειδικό μηχάνημα μέτρησης της ρύπανσης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, για την προμήθεια ιδιόκτητου μηχανήματος. Ανέλυσε τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου για τα επί μέρους ζητήματα και είπε πως όλα αυτά γίνονται για την προστασία των δημοτών, αν και αρμόδιος σύμφωνα με τον νόμο για τον έλεγχο της ρύπανσης δεν είναι ο Δήμος, αλλά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τέλος, ζήτησε τη συνεργασία των συμπολιτών, ενώ τους υποσχέθηκε πως η ίδια θα είναι πάντα στο πλευρό τους, σε κάθε παρόμοιο ζήτημα που τους ανησυχεί», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ