Η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την πυρκαγιά στον Δήμου Νέστου: «Τις τελευταίες ημέρες, η πατρίδα μας δοκιμάζεται, για μία ακόμη φορά, από μεγάλες πυρκαγιές, που απειλούν ανθρώπους, περιουσίες, το φυσικό περιβάλλον. Ο Δήμος Νέστου επλήγη, ευτυχώς δίχως ανθρώπινες απώλειες, από την μανία της πυρκαγιάς. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τους εθελοντές που προσέτρεξαν από την πρώτη στιγμή για να συνδράμουν, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, δίχως να θρηνήσουμε θύματα. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι μικρότερης σημασίας οι ζημιές σε περιουσίες, σπίτια, οχήματα καλλιεργήσιμες εκτάσεις και έργα υποδομής. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί τον βασικό στόχο της Πολιτικής Προστασίας, αλλά η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος είναι εξίσου σημαντική.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς θα αποφανθούν οι ειδικοί, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την εξέταση της κατάστασης στο πεδίο και οι ευθύνες θα αποδοθούν. Ως βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, δεσμεύομαι ότι θα ενεργήσω άμεσα, ώστε να προχωρήσει η καταγραφή των ζημιών, η αποκατάσταση των φθορών και η απάλυνση των πληγών που αφήνει πίσω της το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς. Δεν θα περιοριστώ όμως σ’ αυτό. Σε συνεργασία με το Υπουργείο κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας, θα προβούμε στις αναγκαίες ενέργειες για την ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Οι σκέψεις όλων μας είναι με τους τραυματίες άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι με αυταπάρνηση έδωσαν την μάχη απέναντι στις φλόγες».

Εμείς καλούμε την βουλευτή να επιμείνει και στην απόδοση της ευθύνης για την πυρκαγιά, πιέζοντας τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον αρμόδιο υπουργό, να απαντήσουν δημοσίως για το αίτιο που προκάλεσε την καταστροφή των περιουσιών δεκάδων πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Νέστου. Οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ