Με παραγωγούς από Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετείχε στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου στην Αθήνα. Στην έκθεση προβλήθηκε το τρίπτυχο: γαστρονομία-τουρισμός-πολιτισμός και η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. συμμετείχε με δικό της περίπτερο, με κύριο στόχο την προώθηση των εμπορικών σχέσεων των παραγωγών τροφίμων και ποτών της Περιφέρειας, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να προκύψουν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη και να επιτευχθεί ένας από τους πρωταρχικούς στόχους, που είναι η προβολή, προώθηση και στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και η διασύνδεσή του με τον τουρισμό.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. εκπροσώπησε η περιφερειακή σύμβουλος, Κυριακή Αλατζά, που επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και συνομίλησε με τους παραγωγούς. Η Κ. Αλατζά δήλωσε τα εξής: «Η Περιφέρειά μας, υπηρετώντας με συνέπεια το στόχο που έχει θέσει, αφενός να προβάλει και να αναδείξει τα μοναδικά και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, αφετέρου να στηρίξει τους παραγωγούς και να τους βοηθήσει να ενισχύσουν το προφίλ τους στην αγορά των τροφίμων, συμμετέχει στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση», με απώτερο στόχο, τη διασύνδεση των προϊόντων με τον τουρισμό, ενώ στόχος είναι, να κάνουμε γνωστή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ως γαστρονομικό προορισμό στη συνείδηση των επισκεπτών. Επενδύσουμε στην εξωστρέφεια και συμμετέχουμε σε κάθε πρωτοβουλία, εντός και εκτός της χώρας, που μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο».

Στην έκθεση, εκτός της προώθησης των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, έγινε παρουσίαση του πολιτιστικού πλούτου και του τουριστικού προϊόντος με τρόπο διαδραστικό και χαρακτήρα παραδοσιακό. Επίσης, οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία χονδρικής και λιανικής πώλησης των προϊόντων τους, καθώς και συναντήσεων Β2Β (Business to Business) με έλληνες και ξένους αγοραστές. Η έκθεση προβλήθηκε από εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ