-Πρέπει να είναι πολύ απεγνωσμένοι οι άνθρωποι που περνούν (παράνομα) τα ελληνοτουρκικά σύνορα, είτε από τον ποταμό Έβρο, είτε μέσω της Εγνατίας οδού, είτε μέσα από τα δάση της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας. Την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023, δυστυχώς, δεκαοκτώ άτομα βρέθηκαν απανθρακωμένα μέσα στο καιγόμενο, πάλι, προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς στον Νομό Έβρου. Ήταν λαθραία εισελθόντες στο ελληνικό έδαφος και εγκλωβίστηκαν στο δάσος. Δεν ήταν «τυχερά» να συλληφθούν από τους συνοριοφύλακες, τους αστυνομικούς, ή την Frontex και να οδηγηθούν στην ασφάλεια και την «θαλπωρή» κάποιας δομής φιλοξενίας.

-Τα άτομα αυτά, που επιλέγουν τα δασικά «μονοπάτια» του σύγχρονου δουλεμπορίου, ρισκάρουν πολύ την ζωή τους. Είναι, επίσης, επικίνδυνα για την πρόκληση δασικής πυρκαγιάς, διότι την νύχτα «ξεκουράζονται» μέσα στο δάσος και κάποιες φορές, κυρίως τον χειμώνα, πρέπει να ανάψουν φωτιά, για να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν, κ.λπ. Επειδή κινούνται πολύ γρήγορα και πρέπει να είναι «αόρατα», δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την χρήση της φωτιάς μέσα σε δασική περιοχή. Φεύγουν πριν να ξημερώσει από τον πρόχειρο καταυλισμό και αφήνουν αναμμένη την φωτιά! Δεν το κάνουν όλοι οι παράνομοι μετανάστες, αλλά έχει συμβεί. Το ζήσαμε στο περιαστικό δάσος της Καβάλας δύο φορές πριν από μερικούς μήνες.

-Πως μπορούμε να προστατέψουμε τα ελληνικά δάση από την «ασύμμετρη απειλή»; Πως θα επιτηρούνται τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δασών και ορεινών οικοσυστημάτων; Τα μέσα, το προσωπικό και τα χρήματα που διαθέτουμε είναι πενιχρά για τον σκοπό αυτό. Αλήθεια, πόσοι δασοφύλακες υπάρχουν στην Ελλάδα; Πόσα χρήματα δαπανώνται για τον καθαρισμό των δασών, την συντήρηση των δασικών δρόμων και των αντιπυρικών ζωνών; Είναι θλιβερό να καταστρέφονται δασικά οικοσυστήματα, αλλά τραγικό να καίγονται σπίτια και άνθρωποι! Είναι αδιανόητο μία πυρκαγιά να απειλεί ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, εν έτει 2023!

-Για να επανέλθουμε στο αρχικό σχόλιο, για τα άτομα που βάζουν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την ζωή τους, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο και τα πυκνά δάση της οροσειράς της Ροδόπης, για να φτάσουν στις πόλεις. Και από αυτές, να συνεχίσουν για τον τελικό προορισμό. Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από τους «πεφωτισμένους» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαμορφώνουν τις πολιτικές, έχει αποτύχει παταγωδώς! Οι «λαθροδιακινητές» και γενικότερα το κύκλωμα αυτό, έχει νικήσει «κατά κράτος» τους ευρωπαίους καρεκλοκένταυρους, τεχνοκράτες και πολιτικούς. Γιατί ο μετανάστης που βρίσκεται στην Τουρκία, πρέπει να περάσει παράνομα τον ποταμό Έβρο, την Εγνατία οδό, την οροσειρά της Ροδόπης και το Αιγαίο πέλαγος, αντί να περιμένει σε μία δομή φιλοξενίας στο τουρκικό έδαφος και στην συνέχεια να προωθείται στην χώρα που επιθυμεί να φτάσει;

-Γιατί να προκαλούν τροχαία δυστυχήματα στον αυτοκινητόδρομο οι καμικάζι διακινητές και καταστροφή στα δάση, τα χωριά και τις πόλεις, λόγω πυρκαγιάς, οι κατατρεγμένοι μετανάστες; Προφανώς, η κατάσταση αυτή εξυπηρετεί ορισμένους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ