Ιδιοκτησία του Δήμου Καβάλας θα αποτελούν στο εγγύς μέλλον οι δύο παλιές καπναποθήκες που βρίσκονται επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, απέναντι από το πάρκινγκ Λαζαριστών, οι οποίες είναι χαρακτηρισμένες ως «έργα τέχνης», όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Φίλιππος Φιλιππίδης, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 23 Μαΐου 2016. Η διαχειρίστρια των ακινήτων, Alpha Αστικά Ακίνητα Α.Ε., έκανε δεκτή την οικονομική προσφορά που κατέθεσε ο Δήμος Καβάλας και ζήτησε την προκαταβολή του 10% της συμφωνηθείσας τιμής εντός δέκα ημερών, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αγοραπωλησία. Με αφορμή τη συζήτηση του θέματος, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, δήλωσε ότι, βούληση της δημοτικής αρχής είναι να διασώσει τις παλιές καπναποθήκες και να τις αξιοποιήσει για τις ανάγκες των δημοτών και του Δήμου.
Ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής της «Συμπαράταξης Πολιτών», δήλωσε σύμφωνος με την αγορά των ακινήτων, αλλά διαφώνησε με τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του θέματος. Το αίτημά του, για απόσυρση του θέματος, δεν εισακούστηκε και αποχώρησε από τη συνεδρίαση με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του. Ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας», τάχθηκε υπέρ της διάσωσης των καπναποθηκών και όλων των παλιών βιομηχανικών κτιρίων, όμως κάλεσε τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την αξιοποίηση τους. Επίσης, πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) και την Περιφερειακή Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με σκοπό να επιλυθεί συνολικά το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στα όρια των Δήμων.
Μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν από τους αντιδημάρχους, Φ. Φιλιππίδη, Ηλία Καλανταρίδη και τη δήμαρχο, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τους όρους αγοράς των ακινήτων, την καταβολή του 10% της τιμής και εξουσιοδότησε τη Δ. Τσανάκα να χειριστεί το θέμα. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωστής Σιμιτσής, με επιστολή προς το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, λόγω απουσίας του ίδιου και των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων της, έκανε γνωστό ότι συμφωνεί με την αγορά των κτιρίων, αλλά από τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Δημωφέλεια».
Νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τη διενέργεια διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, στο οποίο ο Δήμος Καβάλας είναι επικεφαλής εταίρος στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, πριν ισχύσει ο νέος νόμος και η αύξηση του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) για τις προμήθειες. «Αυτό το πρόγραμμα, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα της φτώχειας που συνεχώς διογκώνεται», σχολίασε ο Χρήστος Ποτόλιας, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και κάλεσε τη δημοτική αρχή να διαμαρτυρηθεί για τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού. «Δέχεστε τα πάντα. Διαμαρτυρηθείτε, έστω μία φορά, για την ισοπεδωτική πολιτική της κυβέρνησης», είπε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ