Η αποτελεσματικότητα στην άμυνα και τα εύστοχα μακρινά σουτ, στο δεύτερο μισό της 4ης περιόδου, έδωσαν την νίκη με σκορ 70-59, στην ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών των «Πανθήρων» Καβάλας επί της αντίστοιχης του Ανταίου/Αθηναϊκού και την πρόκριση στην β΄ φάση της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας. Στην 4η περίοδο του παιχνιδιού, η ομάδα των «Πανθήρων» έπαιξε πολύ καλή άμυνα, κυρίως «ζώνη», περιορίζοντας τον φιλοξενούμενο Ανταίο/Αθηναϊκό στους οκτώ (8) πόντους, ενώ στην επίθεση οι: Αγγελική Μαραβέγια, Έλενα Ανδρικοπούλου, Αφροδίτη Τσάντα και Daryna Bachkarova, ευστόχησαν σε μακρινά σουτ, που έδωσαν ψυχολογία και καλό προβάδισμα στους «Πάνθηρες». Η διαφορά των έντεκα (11) πόντων στο τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τελευταίο δίλεπτο του αγώνα. Σε όλη την προηγούμενη διάρκεια, οι δύο ομάδες έδωσαν μεγάλη μάχη για την νίκη (και την πρόκριση).

Οι «Πάνθηρες» είχαν καλά και λιγότερο καλά διαστήματα στην απόδοση τους, κάτι λογικό και αναμενόμενο, αφού έπαιξαν το δεύτερο παιχνίδι απέναντι σε ομάδα της ίδιας κατηγορίας (Α2 εθνική) από την έναρξη της προετοιμασίας. Με την πάροδο του χρόνου και των παιχνιδιών, η ομάδα θα αποκτήσει το αγωνιστικό επίπεδο που θέλει ο προπονητής, Αρίστιππος Χαντέλης. Και σ’ αυτό θα συμβάλλει, εκτός από την δουλειά στις προπονήσεις, το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παικτριών. Είμαστε σίγουροι, ότι οι «Πάνθηρες» θα προσφέρουν καλό θέαμα και νίκες στους φιλάθλους που θα παρακολουθούν τα παιχνίδια στο γυμναστήριο του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Ο Ανταίος/Αθηναϊκός, που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας στον όμιλο του νότου, ήταν σαφώς πιο δύσκολος αντίπαλος από την ομάδα της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου. Διαθέτει μεγαλύτερο «βάθος» ως ομάδα και ορισμένες ταλαντούχες παίκτριες. Ωστόσο, η δυνατή άμυνα από τις παίκτριες των «Πανθήρων» δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας και στις επιλογές στην επίθεση.

Το σκορ ανά περίοδο του αγώνα, που διεξήχθη την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, ήταν: 19-18, 12-16, 23-17, 16-8. Οι «Πάνθηρες» έπαιξαν με τις: Μαραβέγια 11 πόντοι (2 τρίποντα), Ανδρικοπούλου 14(1 τρ.), Τσάντα 10(1 τρ.), Bachkarova 11(1 τρ.), Γιαχολάρι, Παναγιωτίδου 3(1 τρ.), Χωλοπούλου 4, Μιχαηλίδου, Βλάχου 8, Παπαδοπούλου 9(2 τρ.). Στα άλλα παιχνίδια σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Α.Ε.Κ. Περιστερίου-Αγία Παρασκευή 46-58, Νέα Ιωνία-Άρης Χολαργού 68-69 (στην παράταση), Άρης Θεσσαλονίκης-Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας 36-68. Στην β΄ φάση θα παίξουν: Αθηναϊκός-Ολυμπιακός Πειραιώς, Π.Α.Σ. Γιάννινα-Πανσερραϊκός, Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Εσπερίδες Καλλιθέας, Αμύντας-Π.Α.Ο.Κ., Πάνθηρες Καβάλας-Αγία Παρασκευή, Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας-Παναθλητικός Συκεών, Άρης Χολαργού-Παναθηναϊκός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ