Ο πήχης μπήκε ψηλότερα για την περίοδο 2024-2025 στην ομάδα καλαθοσφαίρισης γυναικών των «Πανθήρων» Καβάλας. Ο πρώτος στόχος, όπως ανέφερε ο προπονητής Αρίστιππος Χαντέλης, είναι η αγωνιστική βελτίωση και μέσα από αυτή, η διεκδίκηση της συμμετοχής στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας. «Εμείς, το περασμένο καλοκαίρι, αρχίσαμε για να στήσουμε την ομάδα μας για να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, αλλά όσο σημειώναμε νίκες οι στόχοι άλλαζαν. Μετά από κάποια «διπλά» αποτελέσματα, η ομάδα έβαλε στον δεύτερο γύρο στόχο τα πλέι οφ. Είμαστε μία ομάδα νεανική, η οποία έχει στο ρόστερ και κάποιες έμπειρες και με αυτό το πάντρεμα γινόταν όλο και καλύτερη. Έτσι φτάσαμε στο πικ της απόδοσης στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, με νίκες απέναντι σε Παναθλητικό, Βόλο και Πυλαία. Αγωνιστήκαμε στα πλέι οφ απέναντι στον Πανσερραϊκό, σε μία δυνατή σειρά αγώνων και χάσαμε 2-1. Ο αντίπαλός μας διέθετε πιο έμπειρη ομάδα», είπε ο Γιαννιώτης προπονητής και πρόσθεσε: «Η φιλοσοφία μας είναι να βγάζουμε παιδιά από την Καβάλα και να στελεχώνουν την γυναικεία ομάδα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και την φετινή χρονιά. Θέλουμε να είμαστε ομάδα, να κρατήσουμε, αλλά και να αυξήσουμε το επίπεδο της ομαδικότητας μας. Αν έρθει η άνοδος στην Α1 κατηγορία, είναι σίγουρα καλοδεχούμενη. Θέλουμε να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και δεύτερος στόχος είναι, να μπούμε στα πλέι οφ. Δεν είναι αυτοσκοπός η Α1».

Ο Αρ. Χαντέλης θα έχει μία άξια «συνεργάτιδα» μέσα στον αγωνιστικό χώρο, την έμπειρη Αφροδίτη Τσάντα, η οποία θα οργανώνει το παιχνίδι, σύμφωνα με τις οδηγίες του προπονητή, αλλά και θα σκοράρει από την θέση της πόιντ γκαρντ. Η Αφροδίτη θα πραγματοποιήσει την 3η συνεχόμενη περίοδο στην ομάδα των «Πανθήρων» και γνωρίζει καλά τις δυνατότητες της ομάδας. «Οι «Πάνθηρες» κάνουν μία καλή προσπάθεια τα τελευταία χρόνια και ο τρόπος που είναι οργανωμένη και δουλεύει η ομάδα, δεν θυμίζει σε τίποτα επαρχιακό σύλλογο. Αν και λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο, είναι πολύ δύσκολο να έρθει παίκτρια από άλλη πόλη στην Καβάλα. Η αλήθεια είναι, ότι την χρονιά που τελείωσε μας υποστήριξε ο κόσμος κι εμείς το χαρήκαμε με την ψυχή μας, καθώς η βοήθειά του ήταν συγκλονιστική. Αρχίσαμε το πρωτάθλημα με στόχο να παραμείνουμε στην κατηγορία και παιχνίδι με το παιχνίδι, αλλά και μέσα από την σκληρή δουλειά, βλέπαμε ότι μπορούσαμε το κάτι παραπάνω. Κάναμε και πρωινές προπονήσεις, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ομάδες της Α2 κατηγορίας γυναικών. Η θέληση των παικτριών και των προπονητών, μας έφτασε έως εκεί. Συμμετείχαμε στα πλέι οφ και θεωρώ ότι πραγματοποιήσαμε καλές εμφανίσεις», είπε και συμπλήρωσε: «Για μένα, το κλίμα μέσα σε μία ομάδα παίζει σημαντικό ρόλο. Μπορεί να ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι νέα κορίτσια στην ομάδα, όμως με την δουλειά και το καλό κλίμα, ήρθαν και τα θετικά αποτελέσματα».

Εκτός από την Αφροδίτη στο «ρόστερ» παρέμειναν οι: Ηλιοδώρα Παναγιωτίδου, Χριστίνα Γιαχολάρη, Ντέπυ Παπαδοπούλου, Αγγελική Μαραβέγια, Παναγιώτα Απούλτση, Βενετία Ποντικάκη.

Οι παίκτριες που ήρθαν με μετεγγραφή είναι οι: Έλενα Ανδρικοπούλου, Μαρία Βλάχου, Φαίδρα Μιχαηλίδου, Daryna Bachkarova. Την 1η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος, στις 6 Οκτωβρίου 2024, οι «Πάνθηρες» θα αγωνιστούν εκτός έδρας με αντίπαλο την ομάδα του Νέου Ρυσίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ