• «Οι προσωπικές υποσχέσεις δεν θα μπορούν να ισχύσουν και πρέπει όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί, αφού μετά τις εκλογές, οι υποσχέσεις δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ», δήλωσε ο Άρης Βέρρος σε συνέντευξη που έδωσε.
  • Μερικές ώρες αργότερα, σε δελτίο Τύπου που απέστειλε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, αναφέρεται ότι δεσμεύτηκε στα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Αίσωπος», για την κατασκευή καινούργιου κυνοκομείου στον Δήμο Καβάλας!
  • Τι από τα δύο ισχύει Άρη μου; Γιατί τάζεις καινούργιο κυνοκομείο και δηλώνεις ότι μετά τις εκλογές, οι υποσχέσεις δεν θα πραγματοποιηθούν; Η δήλωση αφορά τους άλλους υποψηφίους δημάρχους μόνο;
  • Είπε κι άλλα, ενδιαφέροντα, ο Άρης για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Όπως, ότι με την απλή αναλογική θα «σπάσει» το δημαρχοκεντρικό σύστημα διοίκησης των Δήμων.
  • Θεωρεί, όπως και αρκετοί άλλοι, ότι επειδή θα συμμετέχουν περισσότεροι συνδυασμοί στις εκλογές, θα «μοιραστούν την πίτα» των ψηφοφόρων. Μην είσαι απολύτως σίγουρος, Άρη μου, γι’ αυτό. Αποκλείεις την πιθανότητα σε κάποιους Δήμους, να υπάρχει μία ισχυρή υποψηφιότητα, η οποία θα συγκεντρώσει το 51% των ψήφων και να έχει την καθαρή πλειοψηφία των εδρών στο δημοτικό συμβούλιο;
  • Δεν υπάρχει, πάλι, κίνδυνος «δημαρχοκεντρικής» άσκησης της διοίκησης; Είναι «μύθος», επομένως, ότι η απλή αναλογική θα «σπάσει» το «δημαρχοκεντρικό» σύστημα διοίκησης.
  • Είναι «μύθος», επίσης, ότι η απλή αναλογική θα ενισχύσει τις συνεργασίες μεταξύ των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, για να ψηφίζονται τα διάφορα θέματα. Ήδη, με το σημερινό καθεστώς, τα περισσότερα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίνονται ομόφωνα, αφού είναι τυπικού χαρακτήρα. Για ποια θέματα, λοιπόν, θα χρειάζονται «ευρύτερες» συνεργασίες; Κι αν υπάρξει τέτοιο, για ποιο λόγο η πλειοψηφούσα παράταξη και ο δήμαρχος να ζητήσουν συνεργασία, ώστε να «βγούνε τα κουκιά» στη ψηφοφορία;
  • Θα φέρω το εξής παράδειγμα. Όταν η διοίκηση του Δήμου φέρει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο τη σύμβαση για το έργο ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, οι υπόλοιπες παρατάξεις θα την καταψηφίσουν; Αν το κάνουν, το αναγκαίο αυτό έργο θα ματαιωθεί. Και οι χιλιάδες δημότες στην περιοχή των Φιλίππων, θα συνεχίσουν να έχουν μεγάλο πρόβλημα με την ποιότητα και την ποσότητα του νερού που πίνουν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ