-Η πολιτική σχέση του Θίοντορ με την Δήμητρα περνάει από διάφορες φάσεις. Ο Θίοντορ, σε κάθε ευκαιρία, αφήνει αιχμές για την προηγούμενη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας και προσωπικά για την προκάτοχο του. Αυτό, κατά την άποψη μου, δείχνει την μεγάλη ανασφάλεια που τον διακατέχει, γιατί δεν θέλει να συγκρίνεται με την προηγούμενη διοίκηση.

-Επειδή δεν έχει να παρουσιάσει, ακόμα, σημαντικό έργο και αποτέλεσμα, του προκαλεί εκνευρισμό η κριτική που δέχεται από τις άλλες παρατάξεις. Τον πρώτο καιρό, η Δήμητρα απέφυγε την αντιπαράθεση και έδειξε ειλικρινή διάθεση να βοηθήσει στην προσπάθεια του νέου δημάρχου και της δημοτικής Αρχής.

-Συμπληρώθηκε ένας χρόνος και ο «μοναχικός καβαλάρης» Θίοντορ συνεχίζει να πελαγοδρομεί. Προσπάθησε να βρει «στηρίγματα» για να διοικήσει. Αλλού είχε ανταπόκριση και αλλού του «έκλεισαν την πόρτα». Η Δήμητρα δεν ανταποκρίθηκε στη φιλοσοφία συνεργασίας που πρότεινε ο Θίοντορ, κάτι που επηρέασε την πολιτική σχέση τους.

-Κι αυτό φάνηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία ο Θίοντορ, εκνευρισμένος, είπε: «Εγώ δεν πηγαίνω σε ταβέρνες, Είμαι από το πρωί έως το βράδυ στο Δημαρχείο και δουλεύω για τον Δήμο», ενώ λίγο αργότερα χαρακτήρισε την πρώην δήμαρχο λαϊκίστρια.

-Αυτή η αντίδραση του Θίοντορ, όταν δεν του αρέσει η κριτική που δέχεται, ξεφεύγει από το όριο του πολιτικού πολιτισμού. Και δημιουργεί μεγαλύτερο χάσμα με τους «αντιπάλους» του. Όχι με τον Βανζέλ, ο οποίος μπορεί να αστειεύεται ελεύθερα, γιατί είναι μία φωνή που δεν περιορίζεται στο δημοτικό συμβούλιο.

-Ο Θίοντορ δέχτηκε με χαμόγελο το σχόλιο του Βανζέλ για το καινούργιο (high-tech) σιντριβάνι στην πλατεία Ελευθερίας, που θα έχει και μουσική. «Ωραία, θα κάνουν μπάνιο οι γύφτοι μετά μουσικής», σχολίασε ο Βανζέλ και δεν αντέδρασε ο Θίοντορ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ