OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του εορτασμού της μνήμης του πολιούχου και ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας αποστόλου Παύλου, κατά το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου 2024, το οποίο φέτος είναι ενταγμένο στον επετειακό εορτασμό της εκατονταετηρίδας (1924-2024) της τοπικής Εκκλησίας. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ώρα 7μ.μ. ο πανηγυρικός Εσπερινός.

ώρα 8:30μ.μ. η λιτανεία «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας από ένστολα τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δια των οδών Ομονοίας και Κουντουριώτου, με την συνοδεία του ιερού κλήρου και των Αρχών της πόλης, της φιλαρμονικής μουσικής του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Καβάλας, τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων και με κατάληξη το μνημείο της αφίξεως του αποστόλου Παύλου στην Νεάπολη, παραπλεύρως του ιερού ναού αγίου Νικολάου.

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ώρα 7π.μ. ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την απονομή της τιμητικής διακρίσεως του οφφικίου του Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου του οικουμενικού θρόνου, στον παλαιότερο κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Φ.Ν.Θ. από τους χρόνους της αρχιερατείας του μακαριστού και πρώτου μητροπολίτου, Χρυσοστόμου (του Χατζησταύρου).

ώρα 10:30π.μ. η Δοξολογία για τα « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Καβάλας.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

ώρα 9μ.μ. η υπαίθρια Αγρυπνία προς τιμήν των αγίων Αποστόλων επί των ερειπίων της Παλαιοχριστιανικής Α΄ στους αρχαίους Φιλίππους (είσοδος από αρχαίο θέατρο).

Στις ιερές Ακολουθίες, κατόπιν προσκλήσεως του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., κ. Στεφάνου και ειδικής αδείας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα συμμετάσχουν οι μητροπολίτες Λαρίσης, κ. Ιερώνυμος, και Λαγκαδά, κ. Πλάτων, ενώ για την διασφάλιση των όρων και των προϋποθέσεων των εορταστικών εκδηλώσεων, έχει γίνει ο απαραίτητος συντονισμός των εμπλεκομένων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, του Δήμου, της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας. Οι ιερές Ακολουθίες θα μεταδοθούν απ’ ευθείας από το κανάλι της Ιεράς Μητροπόλεως στο youtube μέσω της ιστοσελίδος της Ιεράς Μητροπόλεως www.im-phlippon.gr.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ