-Ο Θίοντορ ευχαρίστησε από καρδιάς τους συλλόγους και τους εθελοντές που καθάρισαν την ακτή Καλαμίτσα, έπειτα από κάλεσμα που απεύθυνε ο πολιτιστικός σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας, αφού η ΕΤ.Α.Δ. την εγκατέλειψε από το 2015! «Είναι απτή απόδειξη ότι, η κοινωνία των πολιτών είναι ακόμα στις επάλξεις, ξέρει να διεκδικεί και να στέλνει τα δικά της μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση», δήλωσε ο Θίοντορ.

-Υποψιάζομαι, καρντάσια, ότι ο Θίοντορ «έβαλε μπροστά» τους Καβαλιώτες και τις Καβαλιώτισσες, για να βγει εκείνος από το αδιέξοδο που βρέθηκε στην δήθεν διαπραγμάτευση με τα golden boys της ΕΤ.Α.Δ. Είπε, με την παραπάνω δήλωση, αυτό που δεν μπορεί να πει απευθείας προς τα διοικητικά στελέχη της ΕΤ.Α.Δ. που τον κοροϊδεύουν επί πέντε χρόνια και δεν καταλήγουν στην συμφωνία για την παραχώρηση της ακτής.

-Γιατί μπορούν οι πολίτες, Θίοντορ καρντάσι, να στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και ο «πρώτος πολίτης» του Δήμου Καβάλας σιωπά; Πέντε χρόνια, επίσης, η ΕΤ.Α.Δ. κορόιδευε την Δήμητρα και ο Δήμος αναγκαζόταν να κρατάει την ακτή σε αξιοπρεπή κατάσταση. Μετά από πέντε επιπλέον χρόνια, δηλαδή δέκα συνολικά, οι πολίτες «ξύπνησαν», για να στείλουν το μήνυμα τους προς πάσα κατεύθυνση; Δεν νομίζω ότι η «αφύπνιση» είναι τυχαία.

-Τι είπαν οι εθελοντές που καθάρισαν την ακτή την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024; Ότι, η Καλαμίτσα είναι των Καβαλιωτών. Ήταν έως το 2013, όταν ο Θίοντορ και ο Λουντοβίκ ζήτησαν να αλλάξει η γραμμή αιγιαλού. Κι έτσι, μπήκε στο παιχνίδι η ΕΤ.Α.Δ. Κι όταν έληξε η συμφωνία που έκανε ο αείμνηστος Λευτέρης Αθανασιάδης, το 2015, η ΕΤ.Α.Δ. πήρε το «πάνω χέρι» στην διαπραγμάτευση. Το αποτέλεσμα είναι, να μην παραχωρείται η Καλαμίτσα στον Δήμο Καβάλας άνευ οικονομικού ανταλλάγματος και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (μία πενταετία).

-Αφού δεν τα βγάζεις μόνος σου πέρα με τα golden boys, Θίοντορ καρντάσι, πρέπει να ζητήσεις την συνεργασία των υπόλοιπων παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο. Και στο επόμενο ραντεβού στην ΕΤ.Α.Δ., να πάτε όλοι μαζί να διαπραγματευτείτε. Είναι κι αυτό ένα σημαντικό μήνυμα προς την άλλη πλευρά.

-Υ.Γ. Δημοσιεύω μία ωραία παλιά φωτογραφία της Καλαμίτσας, πριν «εισβάλλει» ο Ε.Ο.Τ. (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και κατασκευάσει πάνω στον αιγιαλό τα τσιμεντένια εκτρώματα. Μπορεί να γίνει, πάλι, η Καλαμίτσα έτσι; Μία λαϊκή πλαζ στην πράξη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ