-Έτυχε να δω μία παλιά φωτογραφία της ακτής «Καλαμίτσα», πριν ακόμα κατασκευαστεί ο δρόμος από την Καβάλα, με εκατοντάδες λουόμενους να την κατακλύζουν! Δεν υπήρχαν οι τσιμεντένιες κατασκευές εντός του αιγιαλού, τις οποίες έκανε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), ούτε τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Παρά μόνο μία-δύο εξοχικές ταβέρνες!
-Δεν καταλαβαίνω, καρντάσια, γιατί δεν μπορεί να γίνει η ακτή Καλαμίτσα, όπως αυτές της Ραψάνης και του Περιγιαλίου, τις οποίες φροντίζει ο Δήμος Καβάλας. Και το κυριότερο, γιατί δεν επανέρχεται η εικόνα στην παλιά φωτογραφία, που ελεύθερα ο κόσμος απολάμβανε την θάλασσα και την αμμουδιά το καλοκαίρι.
-Πόσο κοστίζει στον Δήμο, η περιποίηση των ακτών του Περιγιαλίου και της Ραψάνης κάθε έτος; Σίγουρα πολύ λιγότερα χρήματα, από τα χρήματα που θα δίνει ως ετήσιο ενοίκιο στην ΕΤ.Α.Δ. για τα επόμενα τριάντα έτη, όπως θέλει να κάνει συμφωνία ο Θίοντορ. Αντί να δώσει τα χρήματα για το ενοίκιο, θα τα δίνει για να κάνει την «Καλαμίτσα» ο Δήμος μία «κούκλα». Και θα δείτε, καρντάσια, πως θα πλημμυρίζει κάθε καλοκαίρι από λουόμενους! Όπως την παλιά εποχή, πριν ο Ε.Ο.Τ. την κάνει «τουριστική πλαζ» με πολύ τσιμέντο.
-Θα συμφωνήσω με τον συμπολίτη, Δημήτρη Κρομμύδα, ο οποίος έγραψε ότι, είναι καιρός σύσσωμη η τοπική κοινωνία, να διεκδικήσει όλη την ακτή. Παρουσιάστηκε μεγάλη ευκαιρία, με την αποκάλυψη ότι είναι γραμμένη στο Κτηματολόγιο υπέρ του Δήμου, αλλά ο Θίοντορ αμφισβητεί την πράξη αυτή!
-Απορώ γιατί δεν ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι και ο πολιτιστικός σύλλογος (Κηπούπολης-Καλαμίτσας), για να πιέσουν τον Θίοντορ να ασκήσει, επιτέλους, το ιδιοκτησιακό δικαίωμα του Δήμου στην ακτή. Δεν τους αφορά ότι η «Καλαμίτσα» είναι δημοτική περιουσία και θα την απολαμβάνουν ελεύθερα, χωρίς ενοίκιο προς την ΕΤ.Α.Δ.;
-Διότι, το ενοίκιο δεν θα το πληρώνει ο Θίοντορ από τον τραπεζικό λογαριασμό του, αλλά από το ταμείο του Δήμου, δηλαδή από τα χρήματα των δημοτών, είτε κάνουν το μπάνιο τους, είτε όχι, στην «Καλαμίτσα».