Ο βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατέθεσε ερώτηση στον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, με θέμα: «Ανάγκη για ενέργειες βελτίωσης της ψηφιακής καθημερινότητας στην Π.Ε. Καβάλας». Ο βουλευτής, όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, συνεχάρη τον υπουργό, για τα βήματα προόδου που έκανε η χώρα, με αποκορύφωμα την ένταξη δεκαπέντε διαδικασιών αρμοδιότητας του Υπουργείου δικαιοσύνης στα Κ.Ε.Π. και τον κάλεσε να σκύψει στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Π.Ε. Καβάλας, όσον αφορά στην πρόσβαση σε ψηφιακές υπηρεσίες.

Αναφέρθηκε, καταρχάς, στο ελλιπές σήμα επίγειας ψηφιακής ευρυ-εκπομπής, το οποίο έχει παρατηρηθεί σε περιοχές του ορεινού τμήματος του Δήμου Νέστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Λεκάνης, Κεχρόκαμπου, Πλαταμώνα κ.λπ. Ανάλογο πρόβλημα διαπιστώθηκε στη Νέα Ηρακλείτσα και την Μουσθένη του Δήμου Παγγαίου.

Επίσης, έγινε λόγος για την ανάγκη ταχύτερης σύνδεσης στο διαδίκτυο στην περιοχή του Σταυρού Καβάλας, όπου βρίσκονται και σημαντικές βιομηχανικές μονάδες. Σε επαφή με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες, ενημερώθηκε πως κατά μήκος των οδικών δικτύων Σταυρού-Αμυγδαλεώνα και Σταυρού-Αμισιανών, η σύνδεση είναι αρκετά ασθενής, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εξυπηρετηθούν. Ο βουλευτής ρώτησε τον υπουργό αν: 1) θα γίνουν οι ενέργειες, προκειμένου να αποκτήσουν οι προαναφερθείσες περιοχές πρόσβαση σε σήμα επίγειας ψηφιακής ευρυ-εκπομπής και 2) θα γίνουν οι ενέργειες, προκειμένου να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Ακόμα, παρακολουθώντας στενά το ζήτημα της έλλειψης εργατικών χεριών στα χωράφια, ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, πως οι εργάτες γης θα ασφαλίζονται με εργόσημο, απόφαση που θα επισημοποιηθεί με την έκδοση Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου τις επόμενες ημέρες. Επίσης, υπενθυμίζει ότι διατηρείται η καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους όσοι επιθυμούν να εργαστούν σε χωράφια. Με αυτό τον τρόπο, δίνεται κίνητρο στους ανέργους να εργαστούν. Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. Α 90/1-5-2020, όσοι επαγγελματίες γεωργοί απασχολήσουν εργάτες γης, υπηκόους τρίτων χωρών, με τους οποίους συνεργάστηκαν και τις προηγούμενες χρονιές, πρέπει να καταθέσουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης τα ακόλουθα έγγραφα: αίτηση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής, υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής, παραβόλου υπέρ του ελληνικού Δημοσίου 100 ευρώ ανά προσκαλούμενο εργαζόμενο, δήλωση ΟΣΔΕ και φωτοτυπίες των διαβατηρίων των προσκαλούμενων, πόλη διαμονής και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

«Φαίνεται, για άλλη μια φορά, πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παράγει λύσεις και όχι προβλήματα. Η συνεργασία με το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, καθώς και με το Υπουργείο εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων αποδίδει καρπούς. Ευχαριστώ τους υπουργούς, Μάκη Βορίδη και Γιάννη Βρούτση, καθώς και τα επιτελεία τους. Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη και σε πολλά σημεία είμαστε πρωτοπόροι, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε εδώ, για να επαναφέρουμε τους ρυθμούς με στοχευμένα μέτρα και λύσεις, πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και τη διατήρηση της υγείας των πολιτών. Μαζί θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Γιάννης Πασχαλίδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ