-Δεν αντιλαμβάνομαι τι περισσότερο θα προσφέρει στην διοργάνωση, η αλλαγή στην διεξαγωγή του εργασιακού πρωταθλήματος του Δήμου Καβάλας, σε πρωτάθλημα με την συμμετοχή ανεξάρτητων ομάδων.

-Δηλαδή, θα μαζεύονται μερικές παρέες Καβαλιωτών και μη, για να κάνουν το «χόμπι» τους, να παίξουν μπάσκετμπολ, ενώ ο Δήμος θα τους παρέχει γήπεδο (με αποδυτήρια), διαιτητές και κάλυψη πρώτων βοηθειών. Και ερωτώ. Οι παρέες αυτές δεν μπορούν να συναντιούνται σε ανοιχτά γήπεδα και με δικά τους έξοδα να διοργανώσουν ένα άτυπο πρωτάθλημα; Με όποιο έπαθλο θέλουν, το οποίο θα συμφωνούν μεταξύ τους πριν από την έναρξη των αγώνων. Και όποτε θέλουν οι ομάδες να παίζουν τους αγώνες.

-Το εργασιακό πρωτάθλημα διοργανώθηκε με σκοπό να δώσει την δυνατότητα σε εργαζόμενους (θα έπρεπε να συμμετέχουν και εργαζόμενες) να αθληθούν εφόσον δεν ανήκουν σε κάποιο αθλητικό σωματείο. Μάλιστα, δόθηκε η άδεια να εντάσσονται στις ομάδες και παίκτες που δεν ανήκουν στον επαγγελματικό χώρο, με αριθμητικό περιορισμό. Θα μπορούσε εξαρχής, ο Δήμος Καβάλας να διοργανώσει ένα πρωτάθλημα με ομάδες που θα έχουν παίκτες από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, άνεργους και διαφορετικές ηλικίες.

-Επιλέχθηκε ο στόχος της άθλησης των εργαζομένων. Ο χαρακτήρας αυτός πρέπει να γίνει σεβαστός και το εργασιακό πρωτάθλημα να βελτιώνεται, για να προσελκύσει εργαζόμενους από άλλους επαγγελματικούς χώρους.

-Προς το παρόν, δεν άκουσα τον Θίοντορ, ή άλλο μέλος της διοίκησης του Δήμου, να εξηγούν γιατί σκέφτονται να αλλάξουν τον χαρακτήρα του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης εργαζομένων και να διοργανώνουν πρωτάθλημα ανεξαρτήτων ομάδων. Για να πάρω την απάντηση στην ερώτηση που έκανα στην αρχή του σχολίου. Ίσως οι δημοτικοί άρχοντες έχουν μία καλύτερη ιδέα, που θα κάνει πιο επιτυχημένο το πρωτάθλημα.

-Προφανώς και έγινε η πρόταση από κάποιον. Είναι μέλος της διοίκησης του Δήμου, ή κάποιος που συμμετέχει στο εργασιακό πρωτάθλημα. Εγώ, πάντως, είμαι υπέρ της διατήρησης του εργασιακού πρωταθλήματος, γιατί πρέπει να στηρίζουμε τους θεσμούς. Όπως στηρίζεται το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης δημοτικών σχολείων (μινιμπάσκετ), από το οποίο αναδείχτηκαν αρκετά ταλέντα που έπαιξαν και σε επαγγελματικό επίπεδο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ