Το σωματείο εργαζομένων στην ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων) εξέδωσε ανακοίνωση συμπαράστασης στους οκτώ συμπολίτες, που θα δικαστούν την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 στο Πρωτοδικείο Καβάλας, με την κατηγορία της παρεμπόδισης των εργασιών του Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (T.A.P.) στα τενάγη Φιλίππων. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Υπάρχει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αλλαγή της όδευσης, με μία νέα χάραξη έξω από την πεδιάδα των Φιλίππων. Τα τοπικά κινήματα, με εκφραστή τον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας, άρχισαν εδώ και χρόνια την προσπάθεια της διάσωσης της γης τους σε μία πεδιάδα που είναι η πιο γόνιμη της Ελλάδας και με νόμο χαρακτηρισμένη ως γη υψηλής παραγωγικότητας. Αυτή η γη, που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν μπορεί να αλλάξει χρήση.

Κι όμως, αυτά τα κινήματα που προσπάθησαν να προστατεύσουν αυτό το δημόσιο συμφέρον, χτυπήθηκαν με συλλήψεις και ψεύτικες κατηγορίες και με διάφορες μεθόδους κατατρομοκράτησής τους, από τον κατασκευαστή του έργου της μεταφοράς τράνζιτ φυσικού αερίου T.A.P. AG. Ο Τ.Α.Ρ. ενεργεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης και του κράτους κατ’ επέκταση, για το πώς θα επιβάλλει τη στρατηγική της εγκατάστασης του αγωγού, αγνοώντας τις τοπικές κοινωνίες, καταστρέφοντας και υποβαθμίζοντας με αλλαγή χρήσης τα τενάγη Φιλίππων.

Μέσα από την αντίσταση των συμπολιτών μας απέναντι στην καταστροφή της πεδιάδας των Φιλίππων, γεννήθηκαν νέες μορφές αγωνιστών. Αυτοί οι οκτώ, κάτοικοι στην πλειονότητά τους και μέλη της συντονιστικής επιτροπής, που παλεύουν για την αλλαγή όδευσης του αγωγού πρόκειται να δικαστούν στις 12 Ιουλίου 2018.

Πρέπει όλοι και όλες, να βρεθούμε συμπαραστεκόμενοι στο πλευρό τους και να καταγγείλουμε την πολιτική που αντιμετωπίζει με βία και τρομοκρατία όσους αγωνίζονται. Αίτημά μας, η αθώωσή τους και η αλλαγή όδευσης του αγωγού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ