- Ο Λεωνίδας Παππάς ανέλαβε μία ακόμα δικαστική υπόθεση, η οποία αφορά τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας. Αν και αντιδήμαρχος στη διοίκηση και μέλος του δημοτικού συμβουλίου, χειρίζεται την υπόθεση των συμβασιούχων εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, για να μετατρέψουν τις συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Το (μονομελές) Πρωτοδικείο Καβάλας αποφάνθηκε θετικά στο αίτημα τους, ωστόσο ο Δήμος Καβάλας διατηρεί το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. «Ο δήμαρχος έπρεπε να εξετάσει αν θα ασκηθεί έφεση και αφού πήρε πλήρη ενημέρωση για το πραγματικό μισθολογικό κόστος όλων των υπαλλήλων, είπε πως αν οι εργαζόμενες κάνουν τα χαρτιά τους, δεν θα ασκηθεί έφεση», δήλωσε ο Λ. Παππάς σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
- Ο Θόδωρος Μουριάδης κάλεσε τις εργαζόμενες να υποβάλλουν αίτηση και τα σχετικά δικαιολογητικά, για να συμμετέχουν στον διαγωνισμό προσλήψεων στο νέο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας, αφού η συγκεκριμένη δομή θα πάψει να υπάγεται στο Νομικό Πρόσωπο «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή». Καταρχάς, δεν καταλαβαίνουμε γιατί έπρεπε η δομή αυτή να «μεταφερθεί» από το Νομικό Πρόσωπο στον Δήμο. Θα αλλάξει κάτι στη λειτουργία της, στις υπηρεσίες που παρέχει, στο λειτουργικό κόστος;
- Αν δεν κάνουμε λάθος, η νομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας και το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφαση, συνέστησαν στις εργαζόμενες να καταθέσουν την προσφυγή στο δικαστήριο, για την μετατροπή των συμβάσεων τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί η δικαστική απόφαση ως μέσο πίεσης προς την κεντρική διοίκηση, για την μονιμοποίηση τους στον Δήμο. Τότε, μάλιστα, δηλώθηκε ότι ο Δήμος Καβάλας, δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος της έφεσης στην απόφαση του δικαστηρίου.
- Σήμερα, ο Δήμος Καβάλας, τον οποίο εκπροσωπεί ο δήμαρχος, ζητάει από τις εργαζόμενες, να κάνουν τα «χαρτιά» τους για τον διαγωνισμό του νέου προγράμματος, προκειμένου να μην ασκήσει έφεση! Ο Δήμος Καβάλας οφείλει να σεβαστεί και να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση. Δηλαδή, να προσθέσει στο προσωπικό του τις εργαζόμενες αυτές με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Και στη συνέχεια, να τις τοποθετήσει στην Υπηρεσία, ή στις Υπηρεσίες, που έχει ανάγκη. Αφού ανέλαβε τη διαχείριση της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι», μπορεί να τις εντάξει στη νεοσύστατη αυτή δομή, χωρίς να συμμετέχουν σε κανένα διαγωνισμό. Κι αν χρειάζεται να ενισχύσει το προσωπικό της δομής, τότε να γίνει διαγωνισμός για περισσότερες προσλήψεις. Είπε ο δήμαρχος, ότι και τέσσερις από τις (πρώην) συμβασιούχες εργαζόμενες να πετύχουν στον διαγωνισμό, θα είναι οικονομική ανάσα για τον Δήμο Καβάλας. Μπορεί να λειτουργήσει η νέα δομή με τέσσερις εργαζόμενες; Κι οι υπόλοιπες, που θα παραμείνουν στο Νομικό Πρόσωπο (Κοινωνική Αλληλεγγύη και Προσχολική Αγωγή) ως μόνιμο προσωπικό, δεν θα «επιβαρύνουν» οικονομικά τον Δήμο;
- Επίσης, δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος των κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Λ. Παππάς, δεν γνωρίζει ποιος «ενημέρωσε» τον δήμαρχο, για το μισθολογικό κόστος των (πρώην) συμβασιούχων εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τρόπο πρόχειρο και βιαστικό υπό την πίεση του χρόνου. Γιατί, άραγε, πιεζόταν ο δήμαρχος και ο Δήμος Καβάλας από τον χρόνο; Και γιατί υπήρξε τόσο μεγάλη απόκλιση στο χρηματικό ποσό; Είναι δυνατό ένας υπηρεσιακός παράγοντας, από το Λογιστήριο του Δήμου, να κάνει σοβαρό λάθος στην μισθοδοσία των εργαζομένων. Εκτός κι αν, ο Θ. Μουριάδης δεν συμβουλεύτηκε υπηρεσιακό παράγοντα του Δήμου Καβάλας.
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Οι εργαζόμενες που δικαιώθηκαν δικαστικά, πρέπει να ενταχθούν στη νέα δομή “Βοήθεια...