-Η καταληκτική προθεσμία, για να δηλωθεί η συμμετοχή στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, πλησιάζει. Απέμεινε μία εβδομάδα και οι επικεφαλής των συνδυασμών «φορτσάρουν», για να αυξήσουν τον αριθμό των υποψηφίων συμβούλων στα ψηφοδέλτια τους. «Έχω καθημερινές επαφές με φίλους, με άτομα που θέλουν να πλαισιώσουν τον συνδυασμό μας και είμαι βέβαιος ότι, μέχρι την 31η Αυγούστου θα έχουμε έναν συνδυασμό αρκετά ικανοποιητικό σε αριθμό και φυσικά αρκετά ικανοποιητικό όσον αφορά τα άτομα που θα τον πλαισιώσουν», δήλωσε υποψήφιος δήμαρχος, ωστόσο παραδέχτηκε ότι δύσκολο να συγκροτήσει πλήρες ψηφοδέλτιο. «Το έχω πει πολλές φορές. Ο πλήρης συνδυασμός με την υπάρχουσα κατάσταση, δεν είναι εφικτός. Ένας πλήρης συνδυασμός χρειάζεται περίπου διακόσια άτομα. Ένα νούμερο πάνω από εκατό, νομίζω ότι είναι αρκετά ικανοποιητικό», πρόσθεσε.

-Σημασία δεν έχει μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα ενός συνδυασμού. Ο συνδυασμός πρέπει να έχει «ισορροπία» στην εκπροσώπηση των δύο φύλων, των επαγγελματικών ομάδων, αλλά και των γεωγραφικών περιοχών. Ο υποψήφιος δήμαρχος που έκανε την παραπάνω δήλωση, καθυστέρησε πολύ στην έναρξη συγκρότησης του συνδυασμού του και αισθάνεται μεγάλη την πίεση του χρόνου. Αυτή η καθυστέρηση θα του στοιχίσει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023. Άλλοι συνυποψήφιοι του άρχισαν πολύ νωρίτερα και τους τελευταίους μήνες «βάζουν τις τελικές πινελιές». Έχουν μεγαλύτερη άνεση να επιλέξουν τους καλύτερους υποψήφιους, χωρίς να βιαστούν γιατί πρέπει να «γεμίσουν» το ψηφοδέλτιο.

-Η επιλογή υποψηφίων συμβούλων είναι σημαντική, γιατί αποτελούν την «δεξαμενή» που θα τροφοδοτήσει τα συλλογικά όργανα, τις επιτροπές και τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων και των επιχειρήσεων, που θα ασκήσουν την διοίκηση στην επόμενη θητεία. Εάν συμμετέχουν αξιόλογα άτομα, θα παράγουν καλύτερο έργο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ