Οι εκπαιδευτές φροντιστές της Καβάλας συμφωνούν με το voucher που θα δώσει ο Μάκης Παπαδόπουλος

0

Συνάντηση με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου εκπαιδευτών φροντιστών Νομού Καβάλας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Χρυσόστομος (Μάκης) Παπαδόπουλος, για την πρόταση που κατέθεσε για επιδότηση μέσω voucher 150 μαθητών της Γ΄ τάξης Λυκείου, που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις, με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ και στην βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, ο Μάκης Παπαδόπουλος ανέλυσε τις λεπτομέρειες από τον σχεδιασμό υλοποίησης του μέτρου στους εκπροσώπους του συνδέσμου. Ο πρόεδρος του συνδέσμου, Σπύρος Κετζετζής, δήλωσε: «Είχαμε συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο, Μάκη Παπαδόπουλο, για να ενημερωθούμε μέσω του θεσμικού μας ρόλου, για την πρόταση της παράταξής του για το voucher ενισχυτικής εκπαίδευσης, που αφορά τους μαθητές της Γ΄ τάξης Λυκείου που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις την επόμενη χρονιά. Είναι μία πρόταση θετική, γιατί βοηθάει τις οικογένειες που έχουν οικονομικό πρόβλημα και δυσκολεύονται οι γονείς να ανταπεξέλθουν. Η πρόταση αυτή μας βρίσκει σύμφωνους, γιατί έρχεται να συνδυαστεί με αντίστοιχες προτάσεις που έχει κάνει η Ομοσπονδία και ο σύνδεσμός μας προς την κεντρική διοίκηση, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους κοινωνικά ευάλωτους μαθητές.

Εμείς θα συνεργαστούμε. Και ελπίζουμε, η διοίκηση του Δήμου που θα εκλεγεί, να δει με θετικό μάτι το μέτρο αυτό που προτείνει η παράταξη του Μάκη Παπαδόπουλου και να υπάρχει συναίνεση του δημοτικού συμβουλίου για την υλοποίηση του μέτρου, ώστε να υπάρχουν πραγματικά αποτελέσματα και να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους γονείς και τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Εκτός από το κοινωνικό όφελος, θέλω να επισημάνω ότι, η πρόταση αυτή βοηθά και την καταπολέμηση της παραοικονομίας, γιατί οι μαθητές που θα λάβουν το voucher, θα επιλέξουν ένα από τα νόμιμα αδειοδοτημένα και πιστοποιημένα φροντιστήρια της πόλης μας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ