-Πρέπει να ανατρέξουμε στην εποχή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, για να βρούμε την τελευταία αθλητική εγκατάσταση που κατασκευάστηκε στην πόλη της Καβάλας! Είναι, βεβαίως, το κλειστό κολυμβητήριο, το οποίο παραδόθηκε από τον αείμνηστο νομάρχη, Θόδωρο Καλλιοντζή, στον τότε δήμαρχο Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή. Στις δύο θητείες του Κ. Σιμιτσή έγινε, επίσης, μία παρέμβαση βελτίωσης του δημοτικού σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», γιατί έπρεπε να φιλοξενήσει παιχνίδια του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Super League και αυτό ήταν! Να μη λησμονήσουμε την εγκατάλειψη του ανοιχτού κολυμβητηρίου δίπλα στο πάρκο Φαλήρου, το οποίο διεκδικεί (σήμερα) ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας!

-Στην «πενταετία» της Δήμητρας Τσανάκα, το μεγαλύτερο έργο που αφορά τον αθλητισμό ήταν η «ανακαίνιση» του «Βερούλειου» γηπέδου, το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον χλοοτάπητα. Τότε ανακοινώθηκε ο στόχος της κατασκευής καινούργιου κλειστού γηπέδου στο Περιγιάλι, σε οικόπεδο πλησίον του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη». Το καινούργιο κλειστό γήπεδο θα εξυπηρετούσε και πολιτιστικές ανάγκες της πόλης. Το 2019 ανέλαβε δήμαρχος ο Θόδωρος Μουριάδης και έπειτα από πέντε έτη, ενώ διανύει την δεύτερη συνεχόμενη θητεία του, ανακοινώθηκε η ματαίωση του έργου! «Λαμβάνοντας υπόψη τα οικονομικά στοιχεία της Υπηρεσίας μας και τα τεχνικά προβλήματα αρμοδιότητάς της, που το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την κατά το δυνατόν αμεσότερη αντιμετώπισή τους, παρακαλούμε να εγκρίνετε την ματαίωση της διαδικασίας του θέματος», αναφέρει στην εισήγησή του προς την δημοτική επιτροπή, ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, Αλέξης Γούλας.

-Δηλαδή, έως το 2028, τουλάχιστον, δεν θα κατασκευαστεί καμία καινούργια αθλητική εγκατάσταση στην πόλη και τον Δήμο Καβάλας. Μετά από το κλειστό κολυμβητήριο ήρθε ο «βαρύς χειμώνας» για τις αθλητικές υποδομές στην Καβάλα! Ακόμα και οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις βγάζουν συνέχεια προβλήματα, γιατί δεν συντηρούνται και γιατί είναι παλιές κατασκευές. Με «παρακάλια» αναγκάστηκε η δημοτική Αρχή να βρει μερικά χρήματα, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για να κάνει κάποιες βελτιωτικές εργασίες στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», μετά από την άνοδο της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» στην Super League 2.

-Λείπει ο σχεδιασμός, λείπει η αποφασιστικότητα. Κυρίως, όμως, λείπει η αγάπη για τον αθλητισμό. Οι δήμαρχοι Καβάλας δεν αγαπούν τον αθλητισμό. Μπορεί να βραβεύουν τους αθλητές, τις αθλήτριες και τις ομάδες που διακρίνονται, αλλά δεν καταλαβαίνουν υπό ποιες συνθήκες επιτυγχάνονται οι διακρίσεις. Εάν στην Καβάλα λειτουργούσε και το ανοιχτό κολυμβητήριο, οι ακαδημίες του Ναυτικού Ομίλου Θαλασσίων Αθλημάτων θα είχαν διπλάσιο αριθμό παιδιών. Εάν στην Καβάλα υπήρχε ένα στάδιο για να προπονούνται καθημερινά οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου, θα έβγαιναν νέοι πρωταθλητές στα αγωνίσματα των ρίψεων, μετά από τον αείμνηστο Ευθύμη Δαβιτζόγλου, την Άννα Βερούλη…

-Τα χρήματα είναι περιορισμένα, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας στην εισήγησή του για την ματαίωση της μελέτης του έργου του κλειστού γηπέδου στο Περιγιάλι. Το ζήτημα είναι πως και που χρησιμοποιούνται τα χρήματα αυτά. Που και πως «επενδύονται». Ποιες είναι οι προτεραιότητες που βάζουν οι ασκούντες την διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Εδώ και πολλά έτη, δυστυχώς, ο αθλητισμός δεν είναι προτεραιότητα των διοικήσεων του Δήμου. Ασχολούνται περιστασιακά και με γνώμονα το εκλογικό όφελος. Αναρωτιόμαστε εάν θα είχε η Καβάλα το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και το κλειστό κολυμβητήριο, αν δεν υπήρχαν ορισμένοι άνθρωποι με όραμα και πραγματικό ενδιαφέρον για τον αθλητισμό, όπως ο νομάρχης Θόδ. Καλλιοντζής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ