Στην σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας κατά της αύξησης του τέλους άρδευσης, προχωρούν οι γεωργοί στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων του Δήμου Καβάλας, Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 στον Ζυγό. Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ομάδα πρωτοβουλία αγροτών, είναι ένα υπό σύσταση κίνημα διαμαρτυρίας, το οποίο υπολογίζει τα μέλη του σε όσους υπογράφουν το κείμενο που θα τους διανεμηθεί και θα εμπεριέχει τα δομικά του χαρακτηριστικά, καθώς και την παράγραφο διαμαρτυρίες προς τον Δήμο Καβάλας, κατά των αποφάσεων που παρθήκαν στο δημοτικό συμβούλιο και αφορούν τις υπέρογκες χρεώσεις στα αρδευτικά νερά.

Το κείμενο που διανέμεται, απευθύνεται κατά πρώτον στους αγρότες του Δήμου Καβάλας, ζητώντας τους να συμμετέχουν στην συνέλευση, προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις και ο τρόπος που αυτές θα πραγματοποιηθούν. Επίσης, συστατικές προτάσεις για την δομή πρωτοβουλίας, προκειμένου να συσταθεί σε σώμα. Απευθύνεται ακόμα σε όλους τους αιρετούς στον Δήμο καβάλας. Δήμαρχο, αντιδημάρχους, προέδρους, μέλη δημοτικού συμβουλίου, επικεφαλής παρατάξεων, προέδρους Κοινοτήτων, μέλη τοπικών συμβουλίων, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, που στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων τους, συνέταξαν, έλαβαν γνώση και τάχθηκαν, είτε υπέρ, είτε κατά αυτής της απόφασης.

Η ομάδα πρωτοβουλίας αγροτών συστήνεται με σκοπό την διαβούλευση, την διαδήλωση της αντίθεσης στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τις προτάσεις στο όραμα ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την διαχείριση των αρδευτικών υδάτων, με στόχο την μείωση του κόστους παραγωγής, την ορθολογικότερη διαχείριση του αρδευτικού ύδατος, την ανταποδοτική διαχείριση με στόχο την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη από τον Δήμο στον τομέα της άρδευσης.

Η ομάδα που συστήνεται ως σκοπό έχει, το αμέσως επόμενο διάστημα να υποβάλει προς τον Δήμο καβάλας τις προτάσεις της, την αντίθεση και διαμαρτυρία στις αποφάσεις, οι οποίες πλήττουν τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Επί του παρόντος και πριν από την συλλογή των υπογραφών για την ένταξη στην ομάδα, οργανώνεται η συνέλευση, με σκοπό, κατά πρώτον, την εκλογή και αποδοχή από το σώμα ενός άτυπου προεδρείου 7 μελών, την συγκέντρωση των προτάσεων που θα υποβληθούν στον Δήμο, το κείμενο διαμαρτυρίας κατά των αποφάσεων που έχουν παρθεί στο δημοτικό συμβούλιο για την άρδευση.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:30 μετά μεσημβρίας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Κοινότητας Ζυγού».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ