-Πως γίνεται κάποιος που εισέρχεται παράνομα σε μία χώρα, στην Ελλάδα εν προκειμένω, να ζητάει άσυλο; Από την μία πλευρά παραβιάζει την ασφάλεια του κράτους. Και από την άλλη πλευρά, ζητάει από το κράτος αυτό να τον προστατέψει! Φαντάζεστε όλοι αυτοί που συλλαμβάνονται όταν εισέρχονται παράνομα, είτε από τα χερσαία, είτε από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, να αιτούνται άσυλο; Έτσι, αντί να αντιμετωπίζουν την συνέπεια της παράνομης εισόδου στην χώρα, να φιλοξενούνται σε δομές, να λαμβάνουν επίδομα και να έχουν δικαίωμα περίθαλψης και εργασίας! Εάν αυτή η αντιμετώπιση θεωρείται αντικίνητρο για την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών, το βέβαιο είναι ότι η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα σταματήσει ποτέ! Στην πράξη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση, που ταυτίζεται με την ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ, επιδοτούν την παράνομη μετανάστευση!

-Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα, γιατί στην Ελλάδα αρέσει σε κάποιους να παίζουν με τις λέξεις. Ο μετανάστης δεν ζητάει άσυλο. Μεταναστεύει από την πατρίδα του σε μία άλλη χώρα, για να αρχίσει μία νέα ζωή. Ο πρόσφυγας, που εκδιώκεται από την πατρίδα του, θα ζητήσει άσυλο (προστασία) στην πρώτη χώρα που θα βρεθεί. Ο παράνομα εισερχόμενος σε ένα κράτος, δεν φιλοξενείται σε δομή, ούτε δικαιούται να ζητήσει άσυλο. Συλλαμβάνεται, από την τοπική αστυνομική Αρχή και γίνεται διαδικασία επιστροφής του στην χώρα από την οποία ήρθε.

-Είπε ο διοικητής της δομής φιλοξενίας στην Καβάλα, Δημήτρης Ρέμμος, σε ραδιοφωνική παρέμβαση, ότι στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» διαμένουν, γιατί περί διαμονής πρόκειται, άτομα που ήρθαν πριν από πέντε έτη! Η δομή στο Περιγιάλι συμπλήρωσε μία εξαετία! Ρωτάμε τον διοικητή της δομής, αν τα άτομα αυτά έκαναν αίτηση για την χορήγηση ασύλου. Αν έκαναν, γιατί δεν εκδόθηκε, ακόμα, η απόφαση του ελληνικού κράτους για την έγκριση, ή απόρριψη, της αίτησης; Αν περάσουν άλλα πέντε έτη και τα άτομα αυτά παραμένουν στην δομή, θα έχουν δικαίωμα να αιτηθούν και την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας; Αν τα άτομα αυτά δεν έκαναν αίτηση για άσυλο, γιατί εξακολουθούν να φιλοξενούνται στην δομή και να παραμένουν στην Ελλάδα;

-Τα άτομα αυτά, είπε ο διοικητής, παραμένουν στην δομή φιλοξενίας, γιατί δεν μπορούν να ζήσουν μόνα μέσα στο αστικό περιβάλλον. Το ελληνικό κράτος και οι Δήμοι διαθέτουν ειδικές δομές, λοιπόν, που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοια άτομα. Πόσες είναι οι περιπτώσεις αυτές; Γιατί παραμένουν στο γκέτο του Περιγιαλίου; Ο Δήμος Καβάλας διαθέτει ξενώνα στην Νέα Καρβάλη, στον οποίο φιλοξενήθηκαν λίγες οικογένειες από την Ουκρανία. Παρεμπιπτόντως, γιατί οι οικογένειες από την Ουκρανία δεν διέμειναν στην δομή του Περιγιαλίου και επιλέχθηκε ο δημοτικός ξενώνας στην Νέα Καρβάλη;

-Ο Δημ. Ρέμμος αποκάλεσε, επίσης, τους κατοίκους του Περιγιαλίου «αυτόχθονες» που αντιδρούν στην παραμονή της δομής. Έχει δίκιο, η κεντρική διοίκηση αντιμετωπίζει τους κατοίκους του Περιγιαλίου ως (αυτόχθονες) ιθαγενείς και όχι ως πολίτες. Αλλά, αν ο φίλτατος διοικητής είχε το σπίτι του δίπλα σε μία τέτοια δομή, επί 6 συναπτά έτη, δεν θα αντιδρούσε κι αυτός κάποια ημέρα; Η δομή μεταναστών στο Περιγάλι, όπως είπε, είναι η μοναδική που λειτουργεί εντός αστικού ιστού, δηλαδή σε κατοικημένη περιοχή, στην Ελλάδα! Κι ας υπάρχουν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, που είναι αντίθετες σ’ αυτό.

-Τέλος, όσο θα απασχολούνται 65 άτομα ως προσωπικό στην δομή και 350 που φιλοξενούνται θα βρίσκουν «μεροκάματο» (ως συμπλήρωμα στο μηνιαίο επίδομα) στις τοπικές επιχειρήσεις, η δομή δεν πρόκειται να μετακινηθεί από το Περιγιάλι! Οι κυβερνώντες, σημερινοί και προηγούμενοι, φρόντισαν να διαμορφώσουν ένα νομικό πλαίσιο, το οποίο εξυπηρετεί το παράνομο καθεστώς που επικρατεί και διακινεί εκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκών πόρων!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ