Για τις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιήθηκαν και θα πραγματοποιηθούν στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης, Αλέξης Πολίτης. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ασφαλτικές εργασίες και συντήρησης οδοστρώματος σε 25.300 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας τού εθνικού οδικού δικτύου, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ και σε 34.640 τετραγωνικά μέτρα του επαρχιακού οδικού δικτύου με δαπάνη 1.200.000 ευρώ. Αναλυτικά τα τμήματα στα οποία ολοκληρώθηκαν οι ασφαλτοστρώσεις είναι:

ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

-Τμήμα της υπ’ αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας-Ξάνθης, πριν την είσοδο της Νέας Καρβάλης.

-Τμήμα της υπ’ αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας-Ξάνθης στην Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) μέχρι τον κόμβο Πετροπηγής.

-Τμήματα της υπ’ αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας-Αμφίπολης, μεταξύ του Κοκκινοχώματος και της Ελευθερούπολης.

Το έργο θα συνεχιστεί σε τμήμα της υπ’ αριθμ. 2 Εθνικής Οδού Καβάλας-Ξάνθης.

ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

-Τμήματα της 11ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ Παλαιοχωρίου και Νικήσιανης.

-Τμήμα της 10ης Eπαρχιακής Οδού μεταξύ Γαληψού και Ορφανίου.

-Τμήματα της 6ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ του κόμβου της Εθνικής Οδού Καβάλας-Ξάνθης με την 6η Επαρχιακή Οδό μέχρι τον κόμβο του αεροδρομίου.

-Τμήμα της 16ης Επαρχιακής Οδού, μεταξύ του οικισμού Αγίου Χριστοφόρου και των ορίων του Νομού Δράμας.

-Τμήμα στην παραλιακή Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης.

-Τμήμα της Εθνικής Οδού Καβάλας-Δράμας.

Το έργο θα συνεχιστεί σε τμήματα της 10ης Επαρχιακής Οδού μεταξύ του κόμβου Μυρτοφύτου μέχρι την Φωλεά και μεταξύ της Κάρυανης προς το Ορφάνι. Ακόμα, θα ασφαλτοστρωθεί και τμήμα της 11ης Επαρχιακής Οδού μετά την Νικησιάνη προς τα όρια του Νομού Σερρών.

Αντίστοιχες εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στην Θάσο, σε 54.775 τετραγωνικά μέτρα του οδικού δικτύου. Επίσης, είναι προγραμματισμένες για τον προσεχή Οκτώβριο, ανάλογες παρεμβάσεις σε 4.800 τετραγωνικά μέτρα στους δρόμους του νησιού.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ανέφερε ότι: «Πρόκειται για αναγκαίες και σημαντικές παρεμβάσεις στο ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας» και πρόσθεσε πως έχει αιτηθεί την διεύρυνση του εργολαβικού αντικειμένου, με σκοπό να αυξηθούν τα διαθέσιμα χρήματα και να γίνουν επιπλέον ασφαλτοστρώσεις. Έως τις αρχές Αυγούστου, θα επαναδημοπρατηθεί αντίστοιχο έργο στον ορεινό όγκο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι, στην πορεία υλοποίησης των έργων υπήρξαν εμπόδια και δυσκολίες με ενστάσεις, αλλά και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν με συντονισμένες ενέργειες. Ευχαρίστησε το προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και τον αναπληρωτή προϊστάμενο, Κώστα Κουνάκο, για την άοκνη προσπάθεια τους. Ο Κ. Κουνάκος σημείωσε ότι, οι ασφαλτοστρώσεις συνοδεύονται από νέες διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και ότι, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, παρά την έλλειψη προσωπικού, καταβάλλει διαρκή και μεγάλη προσπάθεια, για την καλή κατάσταση ενός οδικού δικτύου 700 χιλιομέτρων. Συνεχάρη τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης, που υπερβάλουν εαυτούς, για να φέρνουν εις πέρας τις παρεμβάσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ