Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων του Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Καβάλας, η προγραμματισμένη εκδρομή στα Πομακοχώρια του Νομού Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ξάνθης και την Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Αναχώρηση από την Καβάλα στις 7 το πρωί  και άφιξη στη Γλαύκη στον ιερό ναό αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται εντός στρατοπέδου. Εκεί μας ανέμενε ο υποδιοικητής του στρατοπέδου, ο ιερέας, Γεώργιος Σπαρτάλης και σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ξάνθης. Τελέσθηκε, με το προβλεπόμενο τελετουργικό, η Θεία Λειτουργία και έγινε αρτοκλασία, με ιεροψάλτες τον συνάδελφο Μιχαήλ Χατζησταυράκη και τον Παναγιώτη Κουταλιανό. Είχε μήνες να ηχήσει η καμπάνα, να ανάψουν τα καντήλια και να ακουστούν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στον συγκεκριμένο ναό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε καφές και εδέσματα στη λέσχη του στρατοπέδου. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξάνθης, τιμής ένεκεν, προσέφερε στον πρόεδρο του Συνδέσμου Καβάλας ξυλόγλυπτη εικόνα του αγίου Γεωργίου, φιλοτεχνημένη από μέλος του Συνδέσμου Ξάνθης. Στη συνέχεια, οι εκδρομείς μεταβήκαμε στον Εχίνο για μία μικρή περιήγηση. Το μεσημέρι μεταβήκαμε στην πόλη της Ξάνθης, όπου έγινε ξενάγηση στην παλιά πόλη και στην οικία του μουσικοσυνθέτη, Μάνου Χατζιδάκι.

Μετά την ξενάγηση μεταβήκαμε στο κέντρο διασκέδασης «ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ», για φαγητό και χορό, που διήρκησε έως αργά το απόγευμα. Επικράτησε εγκάρδια και χαρούμενη ατμόσφαιρα, παρά το βροχερό της ημέρας. Στο σημείο αυτό, είναι επιβεβλημένο να τονίσουμε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις και επισκέψεις πρέπει να πραγματοποιούνται συχνά στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Θράκης, για την ενίσχυση του θρησκευτικού και του εθνικού φρονήματος των κατοίκων.

Μελλοντικά, ο Σύνδεσμος μας, με πρωτοβουλία του πρόεδρου, Ηλία Κιοσσέ, θα αναλάβει κι άλλες τέτοιες εξορμήσεις (ημερήσιες εκδρομές), συνδυάζοντας, παράλληλα, την ψυχαγωγία με το θρησκευτικό και εθνικό συναίσθημα (υπάρχουν οκτώ εκκλησίες στην παραμεθόρια περιοχή, οι οποίες παραμένουν κλειστές).

Στην εκδρομή συμμετείχαν: ο αστυνομικός διευθυντής Καβάλας, ταξίαρχος, Ιωάννης Καραμανλής, μετά της συζύγου του, ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος, Ελένη Καραπάνου, ο γενικός γραμματέας, Χρήστος Πόντικας, η γραμματέας, Αλεξάνδρα Καζανίδου-Καρακλή, μέλη και φίλοι του Συνδέσμου. Επίσης, συμμετείχε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και αντιπρόεδρος της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ», Δημήτρης Καζανίδης. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον φίλο πρόεδρο, Θεοφάνη Καραμπιπέρη και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Ξάνθης, για την άψογη φιλοξενία και ξενάγηση».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ