Η κατασκευή ενός έργου με 20 εκατομμύρια ευρώ, θα γινόταν «πρώτη είδηση». Με το ποσό αυτό, θα χρηματοδοτηθούν τα τριακόσια και πλέον σχέδια βελτίωσης που εξασφάλισαν την έγκριση, με υψηλή βαθμολογία, τα οποία υποβλήθηκαν από γεωργούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Όπως ανέφεραν, σε συνέντευξη Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.), Λεωνίδας Καστανάς, από τα 431 σχέδια που υποβλήθηκαν εγκρίθηκε το 73% και η Π.Ε. Καβάλας είναι η 2η σε απορροφητικότητα στη δαπάνη που θα γίνει, μετά την Π.Ε. Έβρου, σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, γιατί θεωρούμε ότι προσφέρει και θα προσφέρει πολλά στην τοπική οικονομία. Τα σχέδια βελτίωσης δίνουν ώθηση και βοηθούν στον εκσυγχρονισμό της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Θέλω να συγχαρώ τα στελέχη της Δ.Α.Ο.Κ. και τους ιδιώτες γεωπόνους, που συνέταξαν τα σχέδια, γιατί έκαναν πολύ καλή δουλειά», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Τα συγχαρητήρια, επίσης, προς τους συναδέλφους του στη Δ.Α.Ο.Κ. και τους ιδιώτες, έδωσε ο εκπρόσωπος του συλλόγου γεωπόνων Νομού Καβάλας, Γιώργος Μπαλίκας, ενώ πρόσθεσε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Καβάλας ανέλαβαν μεγάλο βάρος, αλλά έφεραν σε πέρας με επιτυχία το δύσκολο έργο τους. Επεσήμανε, ακόμα, ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις αγροτικά προηγμένες περιοχές της χώρας, ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση, για να αναδειχθούν οι δυναμικές καλλιέργειες και η προσπάθεια που καταβάλλει ο αγροτικός κόσμος.

Ο Κ. Αντωνιάδης, επίσης, ανακοίνωσε ότι σε μερικές ημέρες θα επισκεφθεί την Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον διοικητή του ΕΛ.Γ.Α., για να συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα στην Π.Ε. Καβάλας και ιδιαίτερα την αποζημίωση των παραγωγών που έχασαν τις σοδειές τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ