Την ενότητα και τη διαχρονικότητα, συγχρόνως, της ελληνικής μουσικής παράδοσης, από την αρχαιότητα έως τις ημέρας μας, έχει στόχο να καταδείξει η μουσική παράσταση με τον τίτλο: «Από τον Όμηρο στον Θεοδωράκη», που θα παρουσιαστεί το βράδυ (ώρα έναρξης 9μ.μ.) της Τετάρτης 12 Ιουλίου 2017 στον υπαίθριο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου των Φιλίππων. Τα διάφορα είδη δείχνουν την εξέλιξη της μουσικής στο πέρασμα των αιώνων και αποτελούν τα διαφορετικά είδη λουλουδιών στον ίδιο κήπο.
Το σημαντικότερο είναι, ότι στην παράσταση συμμετέχουν έφηβοι και νέα κορίτσια, που έρχονται σε επαφή με τον πλούτο της ελληνικής μουσικής παράδοσης. Πρόκειται για μαθητές και μαθήτριες του Μανώλη Παργεντάκη, ο οποίος εμπνεύστηκε και επιμεληθηκε το συγκεκριμένο μουσικό οδοιπορικό. «Αισθάνομαι υπερήφανος για τα παιδιά αυτά», δήλωσε και αναφέρθηκε στη δομή της παράστασης. «Είναι πολύ σημαντικό, οι νέοι άνθρωποι να γνωρίζουν τις «ρίζες» μας. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά αυτά, γιατί αφιέρωσαν χρόνο να μάθουν τα τραγούδια και τα μουσικά όργανα που θα παίξουν. Ο Δήμος Καβάλας στηρίζει τέτοιες προσπάθειες», είπε η αντιδήμαρχος, Μαρία Φραντζεσκάκη.
Τη χαρά της, που θα συνεργάζεται με τα παιδιά, εξέφρασε και η Έφη Πριμικυρλίδου, η οποία θα ερμηνεύσει τα τραγούδια, ενώ συμπλήρωσε ότι: «Είναι πολύ όμορφο να στηρίζεται το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό, που είναι ιδιαίτερα αξιόλογο». Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 στο Δημαρχείο Καβάλας, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου και του 1ου νηπιαγωγείου Κρηνίδων, Θανάσης Σπυριδάκης, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος και περήφανος για την παράσταση.
Την επιμέλεια και ανάγνωση των κειμένων ανέλαβε η Φωτεινή Σπαθάρη, ενώ συμμετέχουν: η χορωδία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου δημοτικού σχολείου-1ου νηπιαγωγείου Κρηνίδων και η χορωδία του συλλόγου Αρκαδικού Νομού Δράμας, «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος».
Μουσική θα παίξουν οι: Δημήτρης Αρσονιάδης (πολίτικο λαούτο, λαούτο, μπυοζούκι), Χριστόδουλος Θεοφιλίδης (πανδουρίδα, ταμπουρά, τζουρά), Γιάννης Κουφού (φλογέρα, καβάλι, κλαρίνο), Πέτρος Αβραμίδης (μπουζούκι), Σταυρούλα Κάρουστα (κρουστά), Ευαγγελία Μισσήν (αρχαία ελληνική κιθάρα, ταμπουρά, κρουστά), Ελευθερία Μισσήν (αρχαία ελληνική κιθάρα, ταμπουρά, κρουστά), Στέισι Χίντρι (ξυλόφωνο, πιάνο), Μαρία Σπανίδου (πανδουρίδα, κλασική κιθάρα), Σάκης Σπυριδάκης (μπουζούκι), Δημήτρης Καραμφυλλίδης (μπαγλαμά), Βασίλης Νικολάου (κλασική κιθάρα), Χαράλαμπος Σαμαράς (ακουστική κιθάρα). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.