Δεν εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη οι προσλήψεις διμηνιτών από το Δήμο Καβάλας, κι έτσι βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα, για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες ανάγκες. Όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος, με 40 άτομα εργατοτεχνικό προσωπικό καλείται να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας, στους δρόμους και στα απορριμματοφόρα, την περιποίηση του πρασίνου, το κόψιμο των χόρτων, τις ανάγκες άλλων δομών καθώς και τις ανάγκες σε οδηγούς και τεχνίτες.

Φαίνεται πως η πολιτεία επιθυμεί τον στραγγαλισμό των Δήμων, αφού δεν δέχθηκε την παράταση των συμβάσεων των παρατασιούχων-συμβασιούχων, δεν δέχθηκε τώρα την πρόσληψη διμηνιτών, ενώ όλοι γνωρίζουμε πως δεν γίνονται χρόνια τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για τους οκταμηνίτες συμβασιούχους, πληροφορούμαστε ότι δόθηκε μια μικρή παράταση να παραμείνουν στην εργασία τους για άλλους δυο μήνες, αλλά βέβαια, σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

Γνωρίζουμε ότι η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, δεν θέλει να κάνει ανάθεση των αρμοδιοτήτων του Δήμου σε ιδιώτες, αλλά πιστεύουμε ότι θα οδηγηθεί σε τέτοιου είδους αναθέσεις, αφού, όπως δείχνουν τα πράγματα, με το προσωπικό που διαθέτει, δεν θα τα βγάλει πέρα με τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν το καλοκαίρι και θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί. Μήπως πρόκειται για καλά οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης να οδηγήσει τους Δήμους, να υποχρεωθούν να κάνουν συμβάσεις με ιδιώτες, αποποιούμενοι τον θεσμικό τους ρόλο;;;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ