“Ξεπλένεις Χρυσαυγίτες με βραβεύσεις”! Προβοκατόρικη επίθεση του Σωτ. Σωτηριάδη, εναντίον του Θοδ. Μουριάδη

0

-Πιστεύαμε ότι, το ζήτημα με την εκδήλωση της βράβευσης ορισμένων γυναικών στην Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, την περασμένη Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, είχε κλείσει. Ορισμένοι διαφώνησαν πολιτικά, ζητώντας εξήγηση από την δημοτική Αρχή, γιατί δεν πήρε την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Άλλοι διαφώνησαν με την επιλογή των γυναικών που βραβεύτηκαν. Είναι δικαίωμα τους.

-Ωστόσο, δεν είναι δικαίωμα κανενός, να σπιλώνει προσωπικότητες, για να κάνει μικροπολιτική κριτική. Το επιχείρησε πρώτος ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας, Γιάννης Εριφυλλίδης και, δυστυχώς, «πήρε την σκυτάλη» ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023. Όπως ανέφερε ο Άρης Βέρρος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμπαράταξη Πολιτών», στην οποία ανήκει ο Σωτ. Σωτηριάδης, προς το τέλος, ή λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης, έγινε φραστικό επεισόδιο με τον δήμαρχο, Θόδωρο Μουριάδη, έπειτα από την δήλωση που έκανε ο Σωτ. Σωτηριάδης, ότι ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου αποφεύγουν να γίνονται οι εκτός ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις στην αρχή της συνεδρίασης, γιατί ο δήμαρχος θα δεχόταν την κριτική για την εκδήλωση στην Μεγάλη Λέσχη και γιατί «ξεπλένει» με βράβευση μία «Χρυσαυγίτισσα». Εννοούσε, ο Σωτ. Σωτηριάδης, την βράβευση της Παρασκευής (Βούλας) Παπαχρήστου, αθλήτριας του άλματος τριπλούν.

-Η Βούλα Παπαχρήστου το 2012, σε ηλικία 23 ετών, ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ένα ανέκδοτο, το οποίο διάβασε στο διαδίκτυο, σχετικά με την νόσο του δυτικού Νείλου. Το ανέκδοτο θεωρήθηκε «ρατσιστικό», διότι αναφερόταν στους μετανάστες αφρικανικής καταγωγής που ζούσαν στην Ελλάδα. Η ανάρτηση του ανέκδοτου κόστισε στην αθλήτρια, τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, χωρίς να κληθεί η αθλήτρια σε απολογία.

-Επίσης, η Βούλα Παπαχρήστου δέχτηκε επικρίσεις, για την (ερωτική) σχέση που είχε με τον τότε βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη και την στήριξη που παρείχε στον βουλευτή, για την χειροδικία του σε βάρος της βουλευτού του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Λιάνας Κανέλλη. Η πρωταθλήτρια του στίβου «στοχοποιήθηκε» αμέσως ως οπαδός της «Χρυσής Αυγής», ενώ δεν δήλωσε ποτέ οπαδός της ιδεολογίας του ναζισμού και μέλος της Οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Μάλιστα, είπε πως δεν επιθυμεί να έχει σχέση με την πολιτική και η μόνη «δουλειά» της είναι ο αθλητισμός.

-Την περασμένη Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στην Μεγάλη Λέσχη, η Βούλα Παπαχρήστου βραβεύτηκε για την αθλητική σταδιοδρομία της και την προσφορά στον ελληνικό στίβο. Δεν βραβεύτηκε για την πολιτική καριέρα και την προσφορά της στα κοινά. Ωστόσο, ο Γιάννης Εριφυλλίδης και ο Σωτ. Σωτηριάδης, ορμώμενοι από πολιτικό καιροσκοπισμό, χρησιμοποίησαν την βράβευση του Βούλας Παπαχρήστου, για να ασκήσουν κριτική στον Θ. Μουριάδη. Είναι λυπηρό δύο νέοι πολιτικοί, να χρησιμοποιούν παλαιοκομματικές μεθόδους και την ρητορική του μίσους, για να «χτίσουν» την καριέρα τους. Η Βούλα Παπαχρήστου, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και να απολογηθεί σε κανέναν. «Μίλησε» με τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες της. Μακάρι να την ξεπεράσουν στον πολιτικό στίβο, ο Γιάννης Εριφυλλίδης και ο Σωτήρης Σωτηριάδης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ