Ν.Ε. Καβάλας «Κινήματος Αλλαγής»: «Ο νέος αναπτυξιακός νόμος καλλιεργεί τον ανθυγιεινό ανταγωνισμό μέσα στην ίδια Περιφέρεια»

0

Η ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου δημιουργεί ανθυγιεινό ανταγωνισμό μέσα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, υποστηρίζει η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του «Κινήματος Αλλαγής», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Κάθε νομοθετική ρύθμιση που παρέχει κίνητρα στην ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σε θετική κατεύθυνση, αρκεί να μην γεννά ανισότητες και διαφορετική μεταχείριση. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δημιουργεί Περιφερειακές Ενότητες δύο, ή και τριών ταχυτήτων και καλλιεργεί έναν ανθυγιεινό ανταγωνισμό μεταξύ της ίδιας Περιφέρειας, αλλά όχι προς όφελος των πολιτών.

Ήδη, κάθε Περιφερειακή Ενότητα, πλην ίσως της Π.Ε. Έβρου, νιώθει αδικημένη από μία ρύθμιση που αυξάνει το ποσοστό επιχορήγησης σε σχέση με την προηγούμενη. Πρόκειται περί ενός ακόμα κατορθώματος της σημερινής κυβέρνησης, η οποία δεν νομοθετεί, αλλά εξυπηρετεί. Σε τοπικό επίπεδο, τα ερωτήματα που γεννώνται για τις ευθύνες των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, είναι πολλά.

-Ποια ήταν τα αιτήματα των βουλευτών της Π.Ε. Καβάλας κατά την διαδικασία διαβούλευσης του νέου αναπτυξιακού νόμου;

-Έγινε κάποιο από αυτά δεκτό;

-Έλαβαν υπ’ όψιν τους τα αιτήματα και τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων, όπως των εκπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος;

-Έχει η Π.Ε. Καβάλας τα ίδια προνόμια με τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης;

Δυστυχώς, οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας, είναι για μία ακόμα φορά ελλιπείς. Ευτυχώς, οι εκλογές πλησιάζουν».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ