– Κατά την άποψη μας, το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο των Ποταμουδίων πρέπει να χρησιμοποιείται, αποκλειστικά, για τις προπονήσεις και για τα παιχνίδια των Ακαδημιών των σωματείων καλαθοσφαίρισης της Καβάλας.
– Η διαρρύθμιση του, δεν βοηθάει στη διεξαγωγή αγώνων εθνικών και περιφερειακών πρωταθλημάτων. Εκτός κι αν γίνουν ορισμένες μετατροπές.
– Θεωρούμε πως υπάρχει ένα κλειστό γήπεδο, που είναι πιο κατάλληλο για τον σκοπό αυτό και πρέπει να αξιοποιηθεί από τη δημοτική αρχή και τα σωματεία.
– Αναφερόμαστε στο κλειστό γήπεδο του σχολικού συγκροτήματος στη Ραψάνη, όπου συστεγάζονται το 6ο Γενικό Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας.
– Το κλειστό αυτό γήπεδο είναι εύκολα προσβάσιμο, πιο εύκολα από το γυμναστήριο των Ποταμουδίων, έχει μεγαλύτερη κερκίδα και χώρο στάθμευσης (την αυλή του σχολικού συγκροτήματος).
– Αυτό που χρειάζεται, είναι η τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου και η διαμόρφωση των αποδυτηρίων. Η δαπάνη δεν είναι υπέρογκη και θα αναβαθμίσει το κλειστό γυμναστήριο.
– Προς όφελος του σχολείου, του σχολικού, σωματειακού και μαζικού αθλητισμού. Γιατί, εκτός από τους σχολικούς αγώνες αθλοπαιδιών και το πρωτάθλημα minibasket δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, που διεξάγονται στα κλειστά γήπεδα των Ποταμουδίων και της Καλαμίτσας, μπορεί να φιλοξενεί παιχνίδια των συλλόγων καλαθοσφαίρισης (πλην της ομάδας που έχει έδρα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»), αλλά και του εργασιακού πρωταθλήματος που διοργανώνει η «Δημωφέλεια».
– Αντί του Δ.Α.Κ. «Αλεξάνδρα Δήμογλου», δηλαδή, τα παιχνίδια του εργασιακού πρωταθλήματος μπορούν να διεξάγονται στο σχολικό γυμναστήριο της Ραψάνης.
– Η τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου θα δώσει λύση στο πρόβλημα εξεύρεσης γηπέδων για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και των αναγκών των σχολικών και συλλογικών διοργανώσεων.
– Όταν κατασκευαστεί και το καινούργιο κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι, η πόλη της Καβάλας θα διαθέτει τέσσερις μεγάλους κλειστούς αθλητικούς χώρους, που είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τη φιλοξενία πανελλήνιων και διεθνών πρωταθλημάτων.
– Καλούμε, λοιπόν, τη δημοτική αρχή να κάνει τη δαπάνη στο κλειστό γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος στο Περιγιάλι, γιατί πρόκειται για «επένδυση» στον τοπικό αθλητισμό.
– Μακάρι, στο μέλλον, να αποκτήσουν κι άλλα σχολεία τέτοια κλειστά γυμναστήρια, γιατί θα βοηθήσουν πολύ στην ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, που είναι το πρώτο «κύτταρο» για τον σωματειακό αθλητισμό.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. δεν νομίζω ότι αναβαθμίζεις ένα σχολείο μετατρέποντας την αυλή του σε πάρκινγκ, και δεύτερον να στερείς ένα χώρο άθλησης των παιδιών. Επίσης δεν υπάρχουν οι υποδομές σε ένα χώρο σχολείου να υποδέχεται τόσους εξωσχολικούς και αθλητές και θεατές. Και βέβαια να επισημάνω τις ιδιαιτερότητες όταν μιλάμε για μουσικό σχολείο που ήδη αντιμετωπίζει πολλές ελλείψεις. Ας αναλογιζόμαστε και τις συνέπειες μιας πράξης πέρα από τα “οφέλη” μας. Κακή ιδέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ