-Δεν είμαστε σίγουροι πόσο θα βοηθήσει στην διεξαγωγή ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στην Γ΄ εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου, όταν στον ίδιο όμιλο όμιλο, στον 1ο όμιλο συγκεκριμένα, θα παίξουν σωματεία με πολυετή ιστορία και παρουσίες στα εθνικά πρωταθλήματα, ακόμα και σ’ αυτό της Α΄ εθνικής κατηγορία (νυν Super League), όπως ο Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα», η «Δόξα» Δράμας, η Βέροια, ο Πανθρακικός, με σωματεία που εδρεύουν σε χωριά και κωμοπόλεις, που μετά βίας έχουν πληθυσμό 1.500 κατοίκων. Θεωρούμε την πολιτική παρέμβαση του τέως υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να καταργήσει την κατηγορία Football League, εγκληματική για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έκτοτε, η κατηγορία Super League 2 ταλανίζεται και ο Λευτέρης Αυγενάκης, μάλιστα, την χαρακτήρισε το «άντρο» των παραγόντων που εμπλέκονται στα χειραγωγημένα παιχνίδια! Κι αυτή η κατάσταση, είναι δικό του δημιούργημα!

-Επίσης, πολλά από τα σωματεία που ανέρχονται στην Super League, αδυνατούν να λειτουργήσουν ως Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (Π.Α.Ε.) και όταν επιστρέφουν στην ερασιτεχνική Γ΄ κατηγορία διαλύονται! Ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Βέροια αναδείχτηκε πρωταθλητής στον βόρειο όμιλο της Super League 2 και διεκδίκησε σε παιχνίδια μπαράζ την άνοδο στην Super League, πριν από δύο αγωνιστικές περιόδους και φέτος θα συμμετέχει αποδυναμωμένος στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο απαλλάχτηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά η παθογένεια που προκάλεσε παρέμεινε.

-Επίσης, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μείωσε τον αριθμό των ομίλων της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, αλλά η αλλαγή αυτή δεν αναβαθμίζει τον χαρακτήρα της κατηγορίας, που είναι μία διευρυμένη περιφερειακή κατηγορία. Στον 1ο όμιλο, για παράδειγμα, συμμετέχουν σωματεία από τον Έβρο, μέχρι τους Νομούς Κιλκίς και Χαλκιδικής. Από την Ορεστιάδα μέχρι την Επανομή και την Νέα Μηχανιώνα! Ειλικρινά, αδυνατούμε να καταλάβουμε τι θα προσφέρει στην πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αν οι ομάδες της Καβάλας, της Βέροιας και της «Δόξας» Δράμας ταξιδέψουν στην Κρηστώνη (Κιλκίς), στον Πετεινό (Ξάνθης), στο Άβατο (Ξάνθης), την Βαρβάρα και τον Χανιώτη (Χαλκιδικής) και στην Αγία Μαρίνα (Ημαθίας).

-Εμείς θα προτιμούσαμε αντί για τους σημερινούς ομίλους της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, να διεξάγονται τα πρωταθλήματα των Ενώσεων (Ποδοσφαιρικών Σωματείων) των Περιφερειών της χώρας. Οι (πολύ) παλιότεροι φίλαθλοι, όσοι βρίσκονται στην ζωή, θυμούνται την Ε.Π.Σ.Α.Μ., δηλαδή την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκαν πολύ δυνατά σωματεία από την Καβάλα και την Δράμα. Προτείνουμε να συσταθεί η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και το περιφερειακό πρωτάθλημα να διεξάγεται σε δύο γεωγραφικούς ομίλους (ανατολική Μακεδονία και Θράκη). Τα σωματεία που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις σε κάθε όμιλο, θα παίξουν στην τελική φάση (final four) για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Περιφέρειας, που θα ανέλθει στην Γ΄ εθνική κατηγορία, η οποία θα διεξάγεται σε δύο ομίλους (βόρειο και νότιο) με τις πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. των Περιφερειών. Και στην συνέχεια, οι πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων της Γ΄ εθνικής κατηγορία, θα ανέρχονται στην επαγγελματική Football League, που θα λειτουργεί ως «προθάλαμος» για την άνοδο στην Super League 2 και την Super League. Δηλαδή, ένα σωματείο για να φτάσει στην Super League 2, θα έχει περάσει από μεγάλο «κόσκινο» και θα έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

-Υ.Γ. Τι θα γίνει αν την ερχόμενη περίοδο αναδειχτεί πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας η ομάδα του Αετού Βαρβάρας, λέμε τώρα, η οποία ενισχύθηκε συγκυριακά για να κάνει πρωταθλητισμό; Πως ένα σωματείο που εκπροσωπεί ένα χωριό 600 κατοίκων, θα συστήσει Π.Α.Ε. και θα αγωνιστεί στην Super League 2;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ